Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis, astăzi, să acorde sprijin persoanelor care au rămas blocate din cauza viscolului. În plus, MDRT a instaurat mobilizarea generală a comandamentelor de iarnă, care sunt pregătite să intervină pentru protecţia şi salvarea turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă. 
Persoanele aflate în situaţii de urgenţă care doresc să beneficieze de sprijinul acordat de MDRT şi FPTR pot apela nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor.
Comandamentele de iarnă, din care fac parte şi reprezentanţi ai Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiilor publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont, sunt în stare de mobilizare generală şi pot fi contactate nonstop şi gratuit la linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82. Comandamentele au rolul de protecţie a turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă, de prevenire a accidentelor în staţiunile turistice şi de intervenţie în operaţiunile tip salvamont.
Purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea, spune că ministerul a făcut un apel la solidaritate şi cere întregii industrii a turismului să acorde ajutor victimelor viscolului din ultimele ore. „Este o situaţie de urgenţă, avem turişti blocaţi pe drumuri de mai bine de 20 de ore la care echipele de intervenţie nu au putut ajunge deoarece continuă să viscolească.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu spijinul generos al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, vor acorda ajutor acestor persoane aflate în nevoie, o masă caldă, băuturi calde gratuite şi un loc unde se pot încălzi. Oamenii trebuie să ştie că se pot adăposti în structurile de primire turistică membre ale FPTR. Apelăm la solidaritatea întregii industrii a turismului şi îi rugăm să ajute oamenii aflaţi în nevoie!“, a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.
Citiți și: