Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei, în timp ce Lewis Hamilton a venit pe locul al doilea

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei, în timp ce Lewis Hamilton a venit pe locul al doilea Max Verstappen. Sursa: Dreamstime.com

Campionul mondial în vigoare, Max Verstappen, a câștigat Marele Premiu al Australiei, în timp ce Lewis Hamilton a terminat pe locul al doilea într-o cursă plină de incidente, la Melbourne, duminică.

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa de la Melbourne a fost marcată de abandonuri, incidente şi controverse.

Pe podium au mai urcat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin). Olandezul a obţinut al doilea succes în acest an, iar aceasta a fost 350-a cursă pentru echipa Red Bull în Formula 1. Carlos Sainz de la Ferrari a încheiat pe locul 6, dar a primit o penalizare de cinci secunde şi în cele din urmă s-a clasat pe 12.

A fost o cursă haotică cu trei stegulețe roșii

Încă din turul 3, Safety-Car-ul a intrat pe pistă, după ce Charles Leclerc de la Ferrari l-a atacat pe Lance Stroll din exterior, dar l-a atins şi a ajuns în groapa de pietriş. Pilotul monegasc a abandonat.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua intervenţie a maşinii de securitate a avut loc în turul 7, după ce francezul Alex Albon a avut un accident, fiind nevoie de intervenţia macaralei pentru a evacua monopostul Williams de pe pistă.

La finalul turului 17, motorul monopostului Mercedes pilotat de George Russell a luat foc, iar britanicul a fost constrâns să abandoneze. În turul 54, danezul Kevin Magnussen de la Haas a fost nevoit să abandoneze.

Acroşaj între monoposturile lui Fernando Alonso şi Carlos Sanz

În turul 57, a apărut din nou steag roşu, după un acroşaj între monoposturile lui Fernando Alonso (Aston Martin) şi Carlos Sanz (Ferrari). Monoposturile Alpine, piotate de Esteban Ocon şi Pierre Gasly, au ajuns în parapete.

Carlos Sainz a primit o penalizare de cinci secunde pentru incidentul cu Alonso. După ce a aflat vestea penalizării, Sainz i-a transmis inginerului de la Ferrari: „Nu, nu se poate. Este inacceptabil. Trebuie să aştepte până cursa este încheiată şi discută cu mine. Te rog, te rog, te rog, spune-le să aştepte şi să discute cu mine”.

În cele din urmă, cursa s-a reluat cu 12 monoposturi şi cu ordinea stabilită înainte de drapelul roşu şi în spatele maşinii de securitate.

Până la urmă, Max Verstappen s-a bucurat de o a doua victorie a sezonului, Hamilton terminând pe podium pentru prima dată în acest an. Russell s-a retras în turul 18.  Aston Martin a fost al patrulea, în timp ce Sergio Perez de la Red Bull a fost al cincilea.

Următoarea cursă de Formula 1 va avea loc la finalul lunii aprilie, în Azerbaidjan, informează CNN.