Evenimentul Zilei > International > Matteo Salvini, trimis în judecată în cazul navei Open Arms 
Matteo Salvini, trimis în judecată în cazul navei Open Arms 

Matteo Salvini, trimis în judecată în cazul navei Open Arms 

Chiar dacă Liga este pe primul loc în intențiile de vot ale italienilor (sau tocmai din această cauză), pe Matteo Salvini îl așteaptă momente grele. Senatul a hotărât cu un vot str\ns s[ permit[ trimiterea lui ]m judecat[ ]n cazul navei Open Arms.

„Senatul italian a autorizat, cu 149 de voturi pentru şi 141 împotrivă, ridicarea imunităţii fostului ministru de interne, fapt care permite trimiterea lui Salvini în judecată, pentru cazul Open Arms.

„Această decizie va fi sărbătorită de magistratul Palamara, de lași, de contrabandiști și de cei care au preferat fotoliul în locul demnităţii. Sunt mândru că am apărat Italia – a spus liderul Ligii, Matteo Salvini, după votul de la Palazzo Madama – Aș face-o din nou și o voi face din nou, pentru că numai în luna iulie, numărul debarcărilor este de șase ori mai mare decât cele din aceeași perioadă de acum un an, când Liga Nordului se afla la guvernare. Merg înainte cu capul ridicat şi conştiinţa curată, îmi voi privi liniştit fiii în ochi, deoarece mi-am făcut datoria cu determinare și bun simț. Respect articolul 52 din Constituție („apărarea Patriei este o datorie sacră a cetățeanului”) și îmi amintesc cuvintele lui Luigi Einaudi: „Când politica intră în justiție, justiția iese pe fereastră”. „Nu mi-e teamă, nu mă voi lăsa intimidat și nu vor reuşi să mă facă să tac: vreau să reamintesc că, pentru toți parlamentarii, mai devreme sau mai târziu, va sosi judecata alegătorilor”.

Acordul Senatului pentru procesul lui Matteo Salvini este o „oportunitate importantă de a restabili adevărul asupra faptelor și de a reafirma, odată pentru totdeauna inviolabilitatea legilor internaționale și naționale care reglementează coexistența noastră civilă și care au permis democrațiilor europene să nu repete greșelile tragice ale trecutului”, a comentat ONG-ul spaniol Open Arms după decizia Camerei de la Palatul Madama.

„Încă o dată, utilizarea politică a justiției este arma cu care stânga dorește să scape de adversari – a spus liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, într-un interviu acordat emisiunii Studio Aperto. Este aceeași metodă pe care au folosit-o împotriva mea. Cu 96 de procese și 3.636 de audieri. Desigur, Forza Italia poate fi împotriva acestor metode, nu numai datorită loialităţii față de un aliat, ci mai ales, pentru că sunt metode absolut inacceptabile într-o adevărată democrație”. 

„A-l judeca pe Matteo Salvini deoarece a încercat să apere frontierele italiene împotriva imigrației ilegale este pur și simplu scandalos. Fratelli d’Italia vor vota în bloc și convingător împotriva autorizației de a continua. Stânga trebuie să învețe să-și învingă adversarii la vot, desigur, dacă este capabilă să facă acest lucru. Hai, Matteo! „, a scris pe Facebook liderul formaţiunii Frateli d’Italia, Giorgia Meloni.

„Ne confruntăm cu cea mai gravă criză economică de până acum, iar astăzi, Parlamentul votează pentru a judeca activitatea în calitate de ministru a lui Salvini. Vi se pare normal?”, a explicat președintele regiunii Liguria, Giovanni Toti. „Stau de o oră la coadă pe autostrada către aeroportul din Genova. Nu e loc nici măcar pentru a permite trecerea unei ambulanțe. Pe coastele noastre au reînceput debarcările migranţilor, croazierele noastre sunt încă oprite, dar noi ne gândim la o navă pe care erau găzduiţi migranții ”.

Liderul Ligii  este acuzat de un tribunal din Palermo de sechestrare de persoane, deoarece în august 2019  a refuzat să autorizeze debarcarea pe insulă a peste 80 de migranţi, dintre care unii se aflau de 19 zile la bordul navei umanitare Open Arms”, notează ANSA.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News