Rapid îşi încheie diseară aventura din acest sezon al cupelor europene. Giuleştenii joacă ultimua partidă din Grupa C a Ligii Europa, în deplasare, cu olandezii de la PSV Eindhoven (ora 20.00, în direct la Sport.ro).
Au adunat patru înfrângeri
Partida nu are niciun fel de miză pentru cele două echipe. Olandezii sunt deja câştigătorii grupei, iar elevii lui Răzvan Lucescu nu se mai pot califica în primăvara europeană, obiectiv pe care nu l-au mai atins din ediţia 2005-2006 a Cupei UEFA. Atunci, echipa din Grant a jucat celebrul "sfert" de finală cu Steaua.
În acest sezon, deşi au debutat cu o victorie (1-0 în deplasare cu Hapoel), rapidiştii au pierdut următoarele patru jocuri şi au ratat ieşirea din grupă.
Fost jucător al Rapidului în ediţia 2005-2006, atunci când s-a realizat cea mai mare performanţă europeană din istoria clubului, mijlocaşul Marius Măldărăşanu crede că lipsa de omogenitate a lotului şi-a spus cuvântul.
"Faţă de noi, cei care am ajuns atunci în sferturile de finală, băieţii de acum nu au ajuns să se cunoască atât de bine. Noi aveam 2-3 ani în care jucasem împreună şi ne ştiam şi în somn. S-a văzut că Rapid a jucat cu frică în Europa. Nu au avut suficientă experienţă. Calificarea a fost pierdută în meciul cu Legia Varşovia de la Bucureşti. Au fost meciuri în care rapidiştii au jucat cu teamă exagerată", ne-a declarat ex-giuleştenul, care între timp şi-a încheiat activitatea fotbalistică.
În ceea ce priveşte viitorul fotbalului românesc, "Măldă" nu este prea optimist. "Situaţia generală a echipelor noastre nu e prea bună. Jucătorii nu sunt respectaţi, unii sunt batjocoriţi de patroni. Nu cred că mai ajungem prea curând prin fazele superioare ale cupelor europene", a conchis Măldărăşanu.

CITIŢI ŞI:

  • Rapid – Hapoel 1-3. Giuleştenii, nuli pe teren propriu în Liga Europa