Evenimentul Zilei > Justitie > Marian Vanghelie, lovit la buzunar. Trebuie să-i plătească lui Victor Ponta 80.000 de euro
Marian Vanghelie, lovit la buzunar. Trebuie să-i plătească lui Victor Ponta 80.000 de euro

Marian Vanghelie, lovit la buzunar. Trebuie să-i plătească lui Victor Ponta 80.000 de euro

Fostul premier Victor Ponta a câștigat procesul cu fostul edil al sectorului 5, Dan Marian Vanghelie. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus că fostul primar trebuie să îi plătească lui Ponta despăgubiri de 80.000 de euro, pentru o declaraţie pe care Vanghelie a făcut-o la o emisiune TV.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta.

Acesta l-a dat în judecată pe fostul primar, după ce Vanghelie a declarat într-o emisiune TV că, pe vremea când lucra la Guvern, Victor Ponta ar fi luat bani de la afacerişti.

„Admite cererea. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 80.000 euro cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral produs. Obligă pârâtul să publice pe cheltuiala sa într-un ziar de larg tiraj naţional hotărârea pronunţată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a V-a civilă”, se arată în decizia tribunalului, potrivit Agerpres.

Banii vor fi donați fundaţiilor care se ocupă de copiii abandonaţi

Ponta a anunţat că va dona banii unor asociaţii şi fundaţii care se ocupă de copiii abandonaţi.

„Mă bucur că în România încă se poate face dreptate – şi că sunt judecători care, aplicând legea, nu se tem să îi pună la punct pe cei care cred că tupeul, banii şi agresivitatea rezolvă totul în ţara noastră! Anunţ oficial că voi executa această sentinţă prin toate mijloacele legale şi că voi dona toţi banii astfel obţinuţi, 80.000 de euro, de la Marian Vanghelie, către asociaţiile şi fundaţiile care se ocupă de copiii abandonaţi! Va fi prima dată când banii lui Vanghelie vor ajunge la cineva care chiar are nevoie şi merită!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Vanghelie riscă să facă 11 ani şi 8 luni de închisoare

Fost primar al sectorului 5, Marian Vanghelie a fost condamnat joi, 13 mai, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.
Sentința nu este definitivă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: