Evenimentul ZileiSportMaradona dorea să fie îmbălsămat şi expus fanilor! Familia a spus: NU

Maradona dorea să fie îmbălsămat şi expus fanilor! Familia a spus: NU

Maradona dorea să fie îmbălsămat şi expus fanilor! Familia a spus: NU
Maradona a murit în somn, după ce a suferit insuficiență cardiacă, la doar două săptămâni după ce a părăsit spitalul în urma unei operații. Potrivit apropiaţilor, marele fotbalist ar fi declarat că doreşte să fie îmbălsămat atunci când va muri.

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, care a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani, le-ar fi spus prietenilor că doreşte să fie îmbălsămat şi expus pentru fani, a afirmat Martin Arevalo, un jurnalist apropiat de campionul mondial din 1986, transmite Reuters. Şi totuşi, familia a spus nu îmbălsămării.

„Când a apărut prima oară ideea unei statui, el a spus: Nu, vreau să fiu îmbălsăma”

Maradona ar fi făcut mărturisirea în timpul perioadei de carantină din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta ar fi spus: „Nu, vreau să mă îmbălsămeze”, a declarat Arevalo pentru TyC sports.

Arevalo, unul dintre puţinii reporteri care se bucura de încrederea lui Maradona, a confirmat detaliile despre dorinţele starului argentinian pentru Reuters, adăugând că Maradona dorea să rămână alături de noi pentru totdeauna.

Două legende din istoria modernă a Argentinei au fost îmbălsămate, preşedintele Juan Peron şi soţia sa Eva Peron

Unul dintre oamenii prezenţi când Maradona a făcut afirmaţia este avocatul său Matias Morla, care i-a sugerat ca fostul jucător al echipelor Napoli şi Boca Juniors să formalizeze cererea în faţa unui notar, lucru pe care l-a făcut pe 13 octombrie, scrie presa argentiniană. Morla nu a comentat deocamdată această informaţie.

Legendarul Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private, într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, conform imaginilor prezentate de televiziunea argentiniană. Dricul care a transportat sicriul acoperit cu drapelul argentinian a părăsit Palatul prezidenţial situat în centrul istoric al Buenos Aires-ului, îndreptându-se către cimitirul Jardin Bella Vista, unde Maradona se va odihni într-un cavou al familiei sale.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care la suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Reamintim că zeci de mii de oameni s-au aliniat pentru a spune joi un ultim rămas bun la sicriul Maradonei la palatul prezidențial. Mulțimile uriașe provocând dezordine și ciocniri cu poliția, relatează Agerpres.


Accesează: