Evenimentul Zilei > International > Manevre militare misterioase la Moscova. Serviciile secrete au simulat evacuarea lui Putin din Kremlin (VIDEO)
Manevre militare misterioase la Moscova. Serviciile secrete au simulat evacuarea lui Putin din Kremlin (VIDEO)

Manevre militare misterioase la Moscova. Serviciile secrete au simulat evacuarea lui Putin din Kremlin (VIDEO)

Două elicoptere misterioase au fost observate părăsind incinta Kremlinului și zburând peste centrul orașului Moscova pe data de 22 noiembrie.

Imaginile cu elicopterele au fost surprinse de către un trecător  lângă cetatea Kremlinului din Moscova. Un videoclip postat pe rețelele de socializare din Rusia arată două elicoptere de transport Mi-8 modernizate care decolează de pe un heliport situată în interiorul zidurilor cetății Kremlinului. Această zonă este în mod normal o zonă interzisă survolului de către orice tip de aeronavă.

Aceste elicoptere, conform presei ruse, ar fi fost echipate cu un număr mare de senzori – aparate radar și de echipamente de briere a comunicațiilor.

Unul dintre elicoptere părea că poartă o încărcătură foarte ciudată. Se pare că elicopterul a transportat soldați ai forțe speciale folosind o platformă tactică de extracție atașată acestuia. Un sistem similar este folosit ca un instrument dedicat operațiunilor de extracție sau salvare militară, de obicei atunci când elicopterele nu pot ateriza. Proiectarea platformei și a calului de legătură conferă o stabilitate excelentă în timpul zborului.(nu cauzează efect de torsiune sau de girație).

Potrivit rapoartelor din presa locală, autoritățile nu au făcut nici un anunț oficial cu privire la niciun fel de zboruri programate în ziua respectivă deasupra Kremlinului, iar identitatea pasagerilor elicopterelor și natura încărcăturii rămân, de asemenea, un mister.

Cu toate acestea, presa de la Moscova consideră că  a fost vorba acestea de exerciții ale Serviciului Federal de Gardă al Federației Ruse (FSO), echivalentul Serviciului de Pază și Protecție din România. Membrii forțelor speciale și a echipajelor de elicoptere ar fi practicat evacuarea unor oficiali de rang înalt ai statului în cazul unei posibile amenințări.

În imaginile postate, elicopterul poate fi observat cum se ridică vertical de la sol, dintr-o zonă de evacuare aflată în interiorul Kremlinului, din centrul Moscovei, până când cablul și platforma pe care se aflau soldații nu sunt obstrucționate iar apoi  zboară către o zonă de inserare sigură. În același timp, soldații forțelor speciale par a fi  gata să se alăture luptelor după aterizare.