Președintele Senatului, Anca Dragu, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-au vaccinat marți dimineața. Cei doi au spus că au făcut acest lucru pentru a da un imbold românilor să aibă încredere în vaccin.

Ludovic Orban şi Anca Dragu şi s-au imunizat la Centrul de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.

După preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu – care s-au vaccinat vineri respectic sâmbătă – a venit rândul lui Ludovic Orban să se vaccineze.
Reamintim că cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a început vineri cu preşedintele Klaus Iohannis.

După vaccinare, atât Ludovic Orbam, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor au făcut declaraţii

„Mă bucur că rata de vaccinare a crescut, am ajuns la 30.000 de vaccinuri pe zi. Asta înseamnă că în curând ne vom putea relua viețile. Putem să mergem să ne plimbăm, putem să ne reluăm viețile. Este un semn bun pentru revenirea economică, pentru acest nou început de an”; a spus Anca Dragu, președintele Senatului.

Ludovic Orban: „Românii trebuie să aibă încredere în vaccin, nu există niciun risc”

Ludovic Orban: „Am luat decizia de a mă vaccina în special cu obiectivul de arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin, că nu există niciun risc în procesul de vaccinare și că vaccinarea cetățenilor români reprezintă singura cale de revenire la o viață normală pentru a putea relua procesul de creștere economică și pentru a putea să ne reluăm viața în condiții de normalitate.
Cred că această campanie de vaccinare este fundamentală pentru evoluția ulterioară a societății românești și a economiei , apreciez solidaritatea în abordarea campaniei de vaccinare la nivel european, faptul că la nivel european Comisia Europeană s-a implicat extrem de serios pentru a susține procesul de vaccinare în toate țările UE”, a declarat fostul premier, potrivit celor relatate de Agerpres.