Evenimentul Zilei > Politica > Lucrări OPRITE la liceul reabilitat cu fonduri europene: ”Lucrăm fără proiect”
Lucrări OPRITE la liceul reabilitat cu fonduri europene: ”Lucrăm fără proiect”

Lucrări OPRITE la liceul reabilitat cu fonduri europene: ”Lucrăm fără proiect”

De două zile firma care ar trebui să repare liceul cu predare în limba germană din Timișoara a oprit orice lucrare. Constructorul motivează decizia prin faptul că e nevoit să execute lucrări, finanțate cu fonduri europene, fără să aibă un proiect.

Înainte de Paşte firma Kasdum a oprit lucrările de reabilitare a Liceului Lenau din Timișoara din cauza problemelor legate de liftul şi parchetul care trebuiau montate. După câteva zile, lucrările au fost reluate, ca să fie oprite din nou, din lipsa unui proiect corect de reabilitare. ”Toate discuțiile referitoare la acest prestigios liceu, purtate la cel mai înalt nivel (cu primarul ales Nicolae Robu), sunt sterile și fără sens”,a  declarant managerul firmei. Acesta relatează că deși la începutul lunii a stabilit cu primarul că cel târziu în 25 aprilie va fi depus proiectul tehnic revizuit la ADR Vest, pentru a putea continua lucrările și pentru a le deconta pe cele executate, în baza dispozițiilor de șantier emise de proiectant (tavane, gips carton, structură HPL și multe altele despre care v-am informat cu obiectivitate), acest lucru nu s-a întâmplat.

”Am constatat că nu este depus acest proiect și din păcate nu putem continua lucrările și este exclusă finalizarea proiectului până la 15 septembrie 2015”, afirmă reprezentantul firmei Kasdum.

Acesta trage și un semnal de alarmă: ”Este dureros ce se întâmplă, dar dacă primarul dumneavoastră nu se trezește, nu doar că nu se vor termina lucrările până pe 15 septembrie 2015, ci există și posibilitatea de a se pierde finanțarea în totalitate, pentru că eterna Junie și nepotul ei Purdea duc în eroare ADR-ul (finanțatorul) pentru a putea acoperi greșelile grave de proiectare. Stimați părinți ai copiilor de la Lenau! Am rugămintea la dumneavoastră de a mă ajuta în lupta cu acest sistem ticăloșit din primărie, pentru a-l putea trezi pe domnul primar și pentru a-l scoate de sub influența nocivă a celor doi funcționari nominalizați anterior. Toate acestea sunt necesare pentru continuarea lucrărilor. Îmi doresc foarte mult finalizarea lucrărilor până la data menționată, iar aceste demersuri nu îmi folosesc nici mie, nici Kasdum, ci elevilor care învață la acest Liceu și care au cel mai mult de suferit”.