Lovitură primită de Gigi Becali în războiul dintre FCSB și CSA Steaua. Decizie importantă legată de palmares

Lovitură primită de Gigi Becali în războiul dintre FCSB și CSA Steaua. Decizie importantă legată de palmares sursa: Arhivă EVZ

Curtea de Apel București a decis că palmaresul pentru care luptă FCSB și CSA Steaua, din perioada 1947-1998, aparține echipei finanțate de Armată.

Lovitură primită de Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, în războiul cu CSA Steaua, început în anul 2014. Magistrații de la Curtea de Apel București au decis că palmaresul din perioada 1947 - 1998 aparține clubului Armatei. Adică entității sportive care se află în acest moment în liga a 2-a. Decizia nu este una definitivă, dar are caracter executor.

Gigi Becali a pierdut la Curtea de Apel, decizia nu este definitivă

Este o soluție dată la o contestație ce fusese făcută de avocații lui Gigi Becali. Există și o schimbare față de prima decizie, pentru că, acum, cei de la CSA Steaua au pierdut cinci ani de palmares, din perioada 1998 - 2003. În 1998, Steaua a fost obligată să se desprindă de Armată. Pentru că UEFA nu mai agrea existența cluburilor departamentale. Astfel, la acea vreme, clubul a fost preluat de omul de afaceri Viorel Păunescu. În 2003, Steaua a ajuns în mâinile lui Gigi Becali, după o ședință cu cântec a acționarilor.

Așadar, acum, cei de la FCSB dețin palmaresul începând cu anul 1998. „În mod normal, palmaresul 98-2003 s-ar transfera către echipa continuatoare din 2003, adică FCSB. Dacă soluția va rămâne așa și după recurs, soluție la care noi vom apela.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instanța nu poate acorda altceva decât ce s-a cerut”

Decizia nu are caracter executoriu, pentru că e o acțiune în constatare! Față de prima instanță, CSA a pierdut palmaresul din perioada 1998-2003. De altfel, CSA nu a solicitat niciodată în instanță palmaresul 1947-1998, ci până în 2003! Instanța nu le-a dat dreptate. Aceasta hotărâre poate fi speculată la recurs, pentru că instanța nu poate acorda altceva decât ce s-a cerut!

Momentan nu avem motivarea pentru a comenta mai multe. În primă instanță, nu a amintit nimeni de momentul 1998, când AFC s-a desprins de Armată. Între CSA și FCSB nu a existat niciun raport juridic”

UEFA nu poate lua momentan nicio decizie, pentru că hotărârea poate fi încă atacată și nu e executorie”, a spus avocatul Virgil Boglea, președintele Asociației „Salvați Steaua”, parte în proces, pentru gsp.ro.