Evenimentul Zilei > Sport > Lovitură pentru Ion Țiriac! Autoritățile de la Madrid i-au interzis acest lucru
Lovitură pentru Ion Țiriac! Autoritățile de la Madrid i-au interzis acest lucru

Lovitură pentru Ion Țiriac! Autoritățile de la Madrid i-au interzis acest lucru

Pandemia provocată de noul coronavirus le-a dat mari bătăi de cap și celor mai bogați oameni, precum Ion Țiriac.

Turneul de tenis Masters 1000 de la Madrid, finanțat integral de către Ion Țiriac, și care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 12-20 septembrie, a fost anulat.

„După ce au examinat situaţia luni întregi, organizatorii Mutua Madrid Open au fost nevoiţi să anuleze turneul din cauza conjuncturii dificile provocate de infecţia cu Covid-19 la toate nivelurile”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Decizia a fost luată încă de săptămâna trecută de guvernul regiunii Madrid, din cauza răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Competiția din capitala Spaniei ar fi trebuit să aibă loc, inițial, în luna mai, dar a fost reprogramată în toamna acestui an. Cum focarul de coronavirus a reapărut în Spania, organizatorii întrecerii au avut îndoieli de faptul că desfăşurarea competiţiei se va face „fără complicaţii de sănătate care ar afecta jucătorii, publicul şi angajaţii”.

Astfel, autorităţile regionale au recomandat ca „turneul să nu aibă loc din cauza evoluţiei actuale a Covid-19”, adăugând că vor fi analizate în detaliu toate opţiunile posibile.

Nadal își anunțase deja prezența în turneu

„Decizia finală privind desfăşurarea Mutua Madrid Open 2020 va fi luată de Ion Ţiriac şi Super Slam Ltd., proprietarul licenţei turneului”, se menţiona pe 1 august într-un comunicat al autorităţilor madrilene.

La începutul lunii trecute, tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat că va juca la Masters 1000 de Madrid, lăsând să planeze îndoiala în legătură cu prezenţa sa la US Open, turneu ce va avea loc din 31 august până pe 13 septembrie.

„Este adevărat, Feli. Ne vedem în septembrie la Madrid. Sperăm că totul va fi bine până atunci”, a scris atunci N.2 mondial pe Twitter, răspunzând unui mesaj al directorului turneului din capitala Spaniei, Feliciano Lopez.

„Am vorbit cu prietenul meu Rafael Nadal şi mi-a confirmat participarea sa la Madrid în luna septembrie. Te aşteptăm ca întotdeauna cu braţele deschise la Caja Magica!”, menţiona iniţial Feliciano Lopez, potrivit Agerpres.

Roger Federer este singurul jucător care s-a impus pe trei suprafețe diferite la Madrid: hard (2006), zgură roșie (2009) și zgură albastră (2012). Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) a câștigat turneul de la Madrid în 2016 și 2017, iar anul trecut a ajuns în finală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: