Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură de grație pentru Dăncilă. Kelemen taie aripile Guvernului
Lovitură de grație pentru Dăncilă. Kelemen taie aripile Guvernului

Lovitură de grație pentru Dăncilă. Kelemen taie aripile Guvernului

Kelemen Hunor a declarat, vineri, că UDMR nu poate sprijini Guvernul minoritar, iar dacă va exista o moțiune de cenzură, aceasta va fi votată.

Președintele Uniunii a mai spus că indiferent de moțiunea de cenzură, PSD nu mai are majoritate, iar Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze.

„Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate și Parlamentul trebuie întrebat de orice mișcare. Nu putem sprijini Guvernul minoritar și dacă va mai fi o moțiune de cenzură o vom vota.

Într-o țară normală, într-o democrație adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină și se constată acest lucru, atunci prin vot sau fără vot, dacă se constată că nu are majoritate, premierul demisionează.

Cred că și în România așa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară nu trebuie să alergi după voturi pentru că nu ai de unde să capeți voturi.

Eu cred că această posibilitate încă există, dar s-ar putea ca Guvernul și PSD și premierul să forțeze nota mai departe și crede că are posibilități. Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va pica”, a declarat Kelemen, la Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureș.

Liderul maghiarilor consideră că întrebarea care se pune este când va depune Opoziția moțiunea, în condițiile în care el vede că se trage de timp.

Kelemen crede că se încearcă tărăgănarea undeva prin octombrie, astfel încât procedura să nu se termine decât după al doilea tur de scrutin al prezidențialelor.

„Noi nu am fost solicitați să ne asociem cu un guvern sau cu altă majoritate”, a mai completat Kelemen Hunor, care a fost desemnat să reprezinte UDMR la alegerile prezidențiale.