Evenimentul Zilei > Social > Locurile pentru vaccinare în București s-au epuizat. Ce se întâmplă în zilele următoare
Locurile pentru vaccinare în București s-au epuizat. Ce se întâmplă în zilele următoare

Locurile pentru vaccinare în București s-au epuizat. Ce se întâmplă în zilele următoare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorgiță, a nuanțat că, în Capitală, nu mai sunt locuri pentru vaccinare. Reamintim că platforma pentru înscrieri a fost deschisă vineri, la ora 15.00.

După un blocaj care a fost remediat, înscrierile pentru vaccinare au putut fi făcute. Spre seară, autoritățile u anunțat că locurile au fost epuizate. Doctorul Gheorghiță a explicat ce urmează.

„Există un număr de 20 de zile pe care se pot face programări, până la rapelul din ziua 21, practic, însă în următoarele zile noi vom reevalua situaţia în funcţie de numărul de doze şi putem extinde, practic pe o durată mai mare. Nu avem suficiente doze, din păcate. La acest moment noi trebuie să adaptăm ritmul de vaccinare în funcţie de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza iniţială, cât şi rapelul. În fiecare zi se vor elibera locuri.

Practic, vorbim în Bucureşti de circa 24 de puncte de vaccinare ceea ce înseamnă peste 1.500 de persoane zilnic. Noi am pus în momentul acesta o limită de maxim 600.000 de locuri la nivel naţional pentru următoarele 20 de zile. Pentru că nu vrem să cădem nici în cealaltă extremă, în care să avem persoane care se programează şi pentru care să nu avem doze.

Trebuie să păstrăm acest echilibru şi, în funcţie de numărul de doze pe care noi îl vom avea, extindem şi creştem atât numărul de centre de vaccinare, cât şi numărul de sloturi libere”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, într-o emisiune la Digi 24.