Evenimentul Zilei > Social > Loc vacant de redactor-șef la un site din România. Pentru a doua oară în mai puțin de un an angajații au demisionat
Loc vacant de redactor-șef la un site din România. Pentru a doua oară în mai puțin de un an angajații au demisionat

Loc vacant de redactor-șef la un site din România. Pentru a doua oară în mai puțin de un an angajații au demisionat

Ramona Ursu, redactor-șef la ziare.com, a decis să plece din funcție la mai puțin de un an după ce preluase frâiele publicației on-line.

Siteul ziare.com are din nou probleme redacționale. A rămas vacant postul de redactor-șef, după ce Ramona Ursu a demisionat din această funcție. Jurnalista a condus siteul respectiv mai puțin de un an.

Ramona Ursu a lăsat liber locul de redactor-șef la ziare.com

„Colaborarea mea cu Ziare.com s-a încheiat săptămâna trecută. Am fost un jurnalist norocos și oarecum răsfățat de viață, cred eu, pentru că în vreo 20 de ani de presă am făcut parte din cele mai provocatoare și mai importante proiecte media din România (…)

Anul trecut, la finalul lunii mai, a venit propunerea de a forma de la zero echipa Ziare, publicație care, în afara unui brand bun și a unui site bine poziționat pe piață, nu mai avea nimic. Niciun jurnalist. Așa că mi s-a propus să formez, într-un termen extrem de scurt, o echipă, așa cum știu eu, și să conduc tot businessul, de fapt.

Iar dacă echipe mai formasem, partea a doua, aceea de a conduce și un business media, cu tot ce implică el, nu mai făcusem până atunci, iar acesta a fost lucrul care aici, la Ziare, mi s-a părut și înfricoșător, dar și extrem de provocator.” Anunțase Ramona Ursu pe contul de Facebook.

Au plecat și Daniela Rațiu, și Ovidiu Vanghele

De asemenea, au mai demisionat și jurnaliștii Daniela Rațiu și Ovidiu Vanghele. „Am pus și eu punct colaborării cu Ziare.com. E așa cum spune Ramona Ursu. Dacă ar exista un Oracol al jurnaliștilor, multe povești s-ar intersecta, povești care se multiplică, experiențe, tipare etc etc. Adevărul este că e greu să faci presă în România. Presiunea e uriașă, contextul e la fel de complicat și turbat ca în urmă cu 20 de ani, filmele sunt cam aceleași.” A scris și Daniel Rațiu pe contul de Facebook.

Anul trecut, cei de la ziare.com au avut mari probleme. Angajații au demisionat in corpore în luna iunie. Și redactorii, dar și cei din partea de marketing și publicitate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.