Evenimentul Zilei > Monden > Fosta jurnalistă Liana Alexandru, în calvarul infecției cu tulpina sud-africană. „Dacă acesta e finalul, atunci nu i te poți opune”
Fosta jurnalistă Liana Alexandru, în calvarul infecției cu tulpina sud-africană. „Dacă acesta e finalul, atunci nu i te poți opune”

Fosta jurnalistă Liana Alexandru, în calvarul infecției cu tulpina sud-africană. „Dacă acesta e finalul, atunci nu i te poți opune”

Fosta jurnalistă Liana Alexandru se numără printre puținii români infectați cu noua tulpină sud-africană a virusului SARS-CoV-2. Mărturia vedetei care a văzut moartea cu ochii este copleșitoare.

Liana Alexandru în calvarul infecției COVID-19! Tulpina sud-africană a coronavirusului a ajuns de curând şi în România. A fost identificată la o bucureșteancă şi un cetățean turc din Argeş, ambii fără istoric de călătorie în străinătate. Specialiştii spun că noua tulpină a virusului de origine sud-africană, prezent în 50 de țări, este la fel de contagioasă ca cea britanică.

Jurnalista Liana Alexandru a fost diagnosticată cu varianta sud-africană. Ea şi fetiţa de 8 ani au fost confirmate cu SARS-COV-2 pe 20 februarie, la aproape 2 săptămâni după soţul ei. Vineri un inspector DSP Bucureşti a anunţat-o că proba i-a fost secvențiată. Rezultatele au confirmat tulpina sud-africană.

Liana Alexandru în calvarul infecției COVID-19! ”Zile întregi nu m-am dat jos din pat,

Pe o reţea de socializare, vedeta media a dat detalii despre modul reribil în care l-a luptat cu boala: „Am stat în total o lună pe calendar închisă-n casă. Copilul a fost bine. Dar eu am avut febră, frisoane, dureri în gât, dureri de stomac, de organe interne, de oase, de dinți, de ochi, mi-am pierdut mirosul și am trăit stări de epuizare pe care nu le pot compara cu nimic. Zile întregi nu m-am dat jos din pat, scufundată în agonie și gândindu-mă că, dacă acesta e finalul, atunci nu i te poți opune”.

Liana Alexandru, care a lucrat ca voluntar la DSP pentru a ajuta în lupta cu pandemia, a trecut printr-un episod similar cu al altor români infectaţi. A primit un rezultat greşit.

Liana Alexandru a trecut printr-o experiență similară cu mulți români. A primit un rezultat greșit

„A doua zi pe seară a venit un rezultat. Am primit un email de la o adresă medicală, am deschis și am citit mare în buletinul de analize: POZITIV. În stânga, erau un nume de bărbat și un cod numeric al unui cetățean născut în anii ’50”, spune Liana.

Acum, întreaga familie este bine, iar cei de la DSP vor relua ancheta epidemiologică. Vor stabili dacă soţul Lianei a avut aceeaşi tulpină şi de unde a luat-o.

Această nouă mutaţie a fost identificată în premieră la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud, iar până în prezent a fost depistată în aproape 50 de ţări. Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, este extrem de contagioasă. Deocamdată nu există date care să arate că ar provoca mai multe cazuri grave ori un număr mai mare de decese. Situaţia este îngrijorătoare şi în ceea ce priveşte răspândirea tulpinii britanice în România. La nivel naţional sunt 272 de cazuri.

Sursa: Știrile Pro TV

Sursă foto: Facebook Liana Alexandru