Lista ruşinii. Topul marilor datornici la stat

Lista ruşinii. Topul marilor datornici la stat

Cele mai mari zece companii cu datorii au restanţe la buget de peste 6 miliarde de lei

Dacă anul trecut primul loc era deţinut de Compania Naţională a Huilei (CNH) cu 1,91 miliarde de lei, la 30 septembrie 2012 poziţia de lider îi revine altei companii din ograda statului, şi anume CFR SA, cu obligaţii restante de peste 2,53 miliarde de lei. În urmă cu 12 luni, compania feroviară de stat avea restanţe de circa un miliard de lei. Acum, potrivit calculelor Capital, restanţele sunt cu peste 150% mai mari. CFR este urmată de CNH, care avea restanţe de 1,84 miliarde de lei în septembrie.

  • Pe vremuri erau mândria României, acum sunt COCOŞATE de criză. GREŞELI flagrante ale unor COMPANII şi BĂNCI mari

Nici privaţii nu stau bine Podiumul este întregit de Galaxy Tobacco (fosta fabrică Tutunul Românesc), care ocupă locul trei, şi are o datorie la bugetul de stat de 539 milioane de lei, în scădere faţă de acum un an. În urmă cu 12 luni, datoria companiei către bugetul de stat se ridica la 889 milioane de lei. Pe locul patru în topul primelor zece clasate se află o altă companie de stat - CFR Marfă cu obligaţii restante de aproape 400 milioane de lei. A cincea poziţie din lista ruşinii îi revine companiei European Food, deţinută de fraţii Micula, care de mai bine de opt ani se află în proces cu statul român.

  • DE CE N-AVEM. Dosarul CUPRU MIN: privatizarea a eşuat, politicienii taie frunză la câini în emisiuni iar preţul cuprului e la maxim istoric. EXCLUSIV EVZ

Pe locul şase a intrat Rompetrol Downstream cu o datorie de 142 milioane de lei. Lista continuă cu Silo Impex (114,4 milioane de lei), sumă apropiată de următoarea clasată - Poşta Română. Pe ultimele două locuri se află Romstrade, firmă deţinută de regele asfaltului Nelu Iordache, patronul Blue Air, şi Telecomunicaţii CFR. Jumătate din cei mai mari zece datornici de stat sunt companii de stat, iar cealaltă jumătate sunt companii private. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 2012, apogeul crizei. Stâlpii economiei părăsesc România