Cercetările arată care sunt celelalte alimente mai periculoase decât hot dog-ul care te-ar  putea îmbolnăvi sau chiar să te omoare dacă nu sunt pregătite corespunzător.

Aşadar, vom arunca o privire asupra celor 10 cele mai periculoase alimente din lume:

10- Nuci de caju crude. Persoanele care nu au alergii la nuci nu se tem să mănânce caju direct din copac. Însă puțini oameni știu că poate fi fatal dacă este consumat în cantități mari. Nucile de caju pe care le cumpărați în magazin sunt sigure, deoarece sunt supuse unui tratament termic pentru a elimina toxinele.

9- Maniuca este o delicatesă populară în America de Sud și Africa. Leguma trebuie să fie gătită corect înainte de a fi consumată. Dacă o gătești greşit, maniuca eliberează o enzimă dăunătoare numită linamarase care transformă un compus din rădăcină în cianură de hidrogen. Varietatea dulce de maniuca nu este la fel de mortală ca cea amară, dar conține totuși 20 mg de cianură pe rădăcină. Maniuca este un arbust lemnos care este cultivată pentru rădăcina sa plină cu amidon comestibil, o sursă majoră de carbohidrați . Deși este adesea numită yuca în America latină și în Statele Unite, nu are legătură cu yucca, un arbust din familia Asparagaceae. Maniuca este predominant consumată fiartă, dar se folosesc cantități substanțiale pentru extragerea amidonului de manioc, numit tapioca, care este utilizat în scopuri alimentare.

8- Scoicile japoneze sunt recoltate din apele chinezești, Atlantic, Oceanul Pacific și Golful Mexic. Aceste moluște poartă o serie de boli precum hepatita A, dizenterie și tifoida, deoarece trăiesc în medii cu un nivel scăzut de oxigen. Scoicile japoneze au fost chiar responsabile de focare masive de hepatită.

7- Sannakji – Caracatita rasucita. Dacă sunteți un aventurier în gastronomie, poate doriți să încercați acest delicates coreean făcut din caracatiță crudă. Caracatița se toacă și se condimentează înainte de a fi servită la masă. Dar tentaculele lor rămân active cu o anumită putere de captare. Dacă nu mestecați cu atenție, se pot lipi de gât și vă pot sufoca.

6- Rhubarb este ingredientul principal al plăcintei de rhubarba, dar ar trebui să evitați cu orice preț frunzele acestei legume. Frunzele crude de rhubarbă conțin o toxină numită acid oxalic, care poate provoca insuficiență renală și chiar te poate ucide. Printre simptome se numără dureri de ochi, dificultăți de respirație, diaree și urină roșie. Se estimează că 15-30 de grame de acid oxalic sunt suficiente pentru a ucide un adult.

5- Elderberry este folosită în gemuri și jeleuri pe care le cumpărați la magazin. Experții homeopatici o mai folosesc pentru a trata o varietate de boli precum gripa, răcelile și rănile pielii. Dar amestecul crud din frunzele, semințele și crengutele lor ar putea fi toxic. Conform CDC, acestea conțin o toxină care provoacă crampe, greață, vărsături, slăbire și chiar moarte.

4- Sâmburi de cireş conțin un compus numit amigdalină, care se transformă în acid cianhidric (sau cianura de hidrogen) mortal atunci când ingerati. Din fericire, un adult se va descurca foarte bine chiar și după ce a consumat 703 mg de cianură de hidrogen pe zi. Dacă nu consumați zilnic sâmburi de cireşe sau vişine, nu trebuie să vă faceți griji.

3- Casu Marzu ( formaggio marcio) este o brânză tradițională din Sardinia, obținută din lapte de oaie. Conține larve vii pentru  fermentare. Din păcate larvele pot supraviețui în stomac și pot cauza probleme în intestine. Din fericire, casu marzu este interzisă în Statele Unite și Uniunea Europeană din motive lesne de înţeles. Localnicii o mănâncă doar dacă larvele din ea sunt vii. Dacă sunt moarte, înseamnă că brânza s-a stricat şi este prea toxica pentru consum

2- Ackée este un fruct jamaican. Ar trebui să-l mănânci doar atunci când este matur și bine pregătit. Dacă îl mănânci cât este încă galben (crud), ai putea suferi de hipoglicemie, vărsături și chiar moarte. Dacă doriți să mâncați partea galbenă, asigurați-vă că este bine gătită. Fructul conține o toxină numită Hipoglicină A, ceea ce îl face unul dintre cele mai periculoase alimente din lume.

1- Pestele Fugu sau Puffer Fish, este cel mai periculos aliment din lume. Pufferfish este interzis în Statele Unite din motive întemeiate. Este de 1.200 de ori mai toxic decât cianura de hidrogen. Conține o cantitate concentrată de tetrodotoxină, care este o neurotoxină. Această masă delicată poate fi mortală dacă nu o pregătiți corect – trebuie să eliminați cu atenție și complet organele care conțin toxina. El ucide zeci de oameni în fiecare an în Japonia.Un peste Fugu incorect pregătit paralizează muşchii şi duce la asfixiere. Nu exista antidot contra acestei toxine, potrivit valuewalk.