Liga Campionilor, un efort financiar pentru TVR

Liga Campionilor, un efort financiar pentru TVR

Lovitura dată de TVR prin cumpărarea Ligii Campionilor aduce, pe lângă revenirea pe harta fotbalistică a postului public, şi un efort financiar.

Dacă iniţial suma vehiculată se ridica la 30-35 de milioane de euro pentru sezoanele 2009-2012 ale Ligii Campionilor, noile estimări ridică în fapt preţul oferit de postul public la 45-50 de milioane de euro.

Pentru postul public este un efort considerabil, în condiţiile în care TVR a încheiat anul trecut cu o pierdere estimată de EVZ la 14-15 milioane de euro. Deşi calculele nu indică o amortizare a investiţiei, Ioan Todan, directorul direcţiei Sport din TVR, spune, în legătură cu Liga Campionilor, că „vom acoperi din mijloacele clasice, adică publicitate şi abonamente“. După zece ani de dominaţie a Pro TV, bătălia pentru Liga Campionilor s-a dat şi pe cifre spectaculoase, iar Antena 1 ar fi oferit o sumă foarte consistentă, dar condiţiile extrafinanciare impuse de UEFA au dat câştig de cauză TVR.

Pentru Champions League au mai concurat Pro TV, Kanal D şi Realitatea TV. TVR 1 va difuza prima opţiune din Liga Campionilor, marţi şi miercuri, precum şi rezumatele. Dacă în cazul Ligii I, câş- tigătorii trebuie să achite până la 15 mai toată suma pentru viitorul sezon, în cazul Ligii Campionilor plata se face eşalonat, 20 la sută fiind prima tranşă. O nouă luptă: Cupa UEFA Peste trei săptămâni, posturile TV se vor bate şi pentru meciurile din Cupa UEFA, pentru sezoanele 2009-2012. Competiţia se licitează începând chiar din faza grupelor. Pachetul UEFA cuprinde două meciuri, difuzate joia, unul de la ora 20.00 şi unul de la ora 22.00. În prezent, prima opţiune pentru Cupa UEFA este deţinută de Pro TV, până la sfârşitul sezonului 2008-2009, iar opţiunea a doua e la Telesport, companie pe care Realitatea TV a cumpărat-o.

Ne puteți urmări și pe Google News