DEZVĂLUIRI SURPRINZĂTOARE Liderul reţelei bancherilor: Am fost folosit de senatori şi miniştri

DEZVĂLUIRI SURPRINZĂTOARE Liderul reţelei bancherilor: Am fost folosit de senatori şi miniştri

Mihai Stan, unul dintre capii reţelei bancherilor, a declarat astăză în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel că a fost folosit de mai mulţi politicieni, potrivit realitatea.net.

Acuzaţiile lui Stan "Am fost pus de alţi funcţionari ai statului, care s-au folosit de mine. Senatori, miniştri şi preşedinţi m-au folosit", a spus Mihai Stan în faţa instanţei. Stan a fost adus astăzi în faţa Curţii de Apel, magistraţii urmând să decidă dacă va rămâne sau nu definitiv în arest. Curtea de Apel a respins însă în această după-amiază recursul lui Mihai Stan la hotărârea Tribunalului Capitalei, şi a decis că acesta rămâne în arest. "BANCHERII" LA RECURS. Procurorii vor măsuri restrictive mai dure  Mihai Stan este capul reţelei care urmărea fraudarea a 22 de milioane de euro, fonduri ce proveneau din împrumuturi bancare şi din finanţări de la Ministerul Economiei. Potrivit raportului procurorilor, paguba efectivă a fost de 4 milioane de euro, băncile fraudate fiind BCR, BRD, CEC Bank, Unicredit Ţiriac.

În dosar sunt implicate nume celebre din lumea financiară. Este vorba de Aurel Şaramet, preşedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, şi Alexandru Claudiu Cercel - Duca, vicepreşedintele BRD Societe Generale, împreună cu mai mulţi oficiali din Ministerul Economiei.

În dosarul bancherilor au fost reţinuţi iniţial 33 de suspecţi, pentru 24 de ore. Procurorii au cerut încarcerarea a 24 de persoane, dar Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea a doar şase persoane, pentru 29 de zile. Între cei şase arestaţi se află şi liderul grupării Daniel Ruse, şi fostul general DIE, Dragoş Diaconescu, au primit mandate de arestare preventivă. Ulterior a fost reţinut şi Mihai Stan. De asemenea, tribunalul Călăraşi a emis săptămâna trecută, zece mandate de arestare preventivă pe numele altor persoane implicate, potrivit Mediafax. În ce a constat frauda

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Ruse Daniel - au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate. Învinuiţii ai fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării. Activitatea infracţională ar fi fost sprijinită de către Şaramet Aurel, având calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M. - uri, Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al BRD, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş.  Iniţial, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureştiau au fost aduse pentru audieri 100 de persoane.