Evenimentul Zilei > Actualitate > La Craiova s-a inaugurat cel mai MODERN CENTRU de recuperare neuromotorie din regiunea Oltenia
La Craiova s-a inaugurat cel mai MODERN CENTRU de recuperare neuromotorie din regiunea Oltenia

La Craiova s-a inaugurat cel mai MODERN CENTRU de recuperare neuromotorie din regiunea Oltenia

Cel mai modern centru de recuperare neuromotorie din Oltenia si-a deschis portile pentru a-si primi pacientii. Centrul „Sfânta Maria”, aflat in cartierul Craiovita Noua din Banie, pune la dispozitia celor cu dizabilitati: o baza de tratament dotata dupa cele mai inalte standarde ale medicinii de recuperare.

Persoanele adulte cu handicap aflate in dificultate, cu domiciliul pe raza judetului Dolj, cu necesitati de recuperare neuromotorie, dispun in cadrul centrului „Sfânta Maria” de servicii ultramoderne si personal medical specializat.

Modulul are doua centre. Unul de Îngrijire şi Asistenţă, care asigură servicii sociale specializate – găzduire, îngrijire personală, recuperare, socializare – pe o perioadă determinată/nedeterminată persoanelor adulte cu handicap şi altul de Servicii de Recuperare Neuromotorie, care asigură servicii de recuperare complexă persoanelor adulte cu handicap, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza judeţului Dolj – sau instituţionalizate în centrele rezidenţiale.

Ca o noutate pentru regiunea Oltenia este bazinul de recuperare, cu adaptări speciale persoanelor cu dizabilităţi. „Am reuşit să deschidem un nou centru de recuperare destinat persoanelor adulte cu handicap, în cadrul Complexului „Sfânta Maria“, din cartierul Craioviţa Nouă; un centru absolut modern, prevăzut şi cu un bazin de recuperare acoperit, ceea ce reprezintă o premieră pentru regiunea Olteniei. Mulţumirile mele se îndreaptă către toţi cei care ne-au fost alături de-a lungul acestui proiect, în special către Consiliul Judeţean Dolj, care ne-a oferit un sprijin substanţial prin alocarea cofinanţării necesare, precum şi a fondurilor pentru dotare şi pentru asigurarea resursei umane.  Le mulţumesc, totodată, şi colegilor din echipa de implementare, împreună cu care pregătim acum proiectele pe care dorim să le realizăm în exerciţiul financiar 2014 – 2020”, a declarat managerul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Florin Stancu.

Investitia se ridica la aproximativ 1 milion de euro

De serviciile de găzduire pot beneficia 40 de persoane. Capacitatea centrului pentru recuperare neuromotorie este de 250-300 de persoane. Complexul ofera servicii 12 ore/zi, şase zile/săptămână. Centrul de servicii de recuperare neuromotorie „Sfânta Maria” din cartierul Craioviţa Nouă este structură a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. Investiţia europeana, cofinantata de Consiliul Judeţean Dolj se ridica la aproximativ 1 milion de euro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: