A făcut stop cardiac după Pfizer. Nu mai luați aceste pastile! Medicii avertizează

A făcut stop cardiac după Pfizer. Nu mai luați aceste pastile! Medicii avertizează

Medicii au clarificat situația unui adolescent care a făcut stop cardiac la câteva zile după ce i-a fost administrată prima doză din vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer.

Este vorba despre un adolescent de 16 ani, din Singapore care a suferit un stop cardiac la șase zile după prima doză de vaccin. Din primele verificări ale autorităților, băiatul lua suplimente alimentare pentru a ridica greutăți. Iar acest lucru i-a afectat sănătatea după ce a primit doza de vaccin Pfizer.

Un oficial al Ministerului Sănătății din Singapore a anunțat că adolescentul se antrena cu greutăți de aproape două ori mai mari decât greutatea corpului său. Pentru a susține acest efort, adolescentul lua suplimente alimentare, după cum relatează News yahoo.

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Kenneth Mak (foto), nu a specificat ce fel de suplimente sau ce cantitate a luat adolescentul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băiatul se află în prezent în stare critică la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Național Universitar din Singapore. Chiar și așa, după primele concluzii, cauzele acestui incident sunt investigate în continuare.

Cercetările autorităților continuă

Specialiștii din cadrul unității medicale unde se află internat băiatul îl supraveghează și au în vedere inclusiv scenariul în care stopul cardiac ar fi fost provocat de vaccin.

„(Înțeleg) că nu au obținut informații suplimentare la o parte din testele pe care le-au făcut și mai au nevoie de date. De exemplu, mai sunt de analizat suplimentele alimentare, pentru a determina cu exactitate dacă acestea au provocat stopul cardiac al băiatului”, a spus prof. Kenneth Mak.

El a adăugat că autoritățile vor continua să urmărească atent evoluțiile anchetei și că familia băiatului a primit informații în mod regulat în legătură cu ceea ce se întâmplă.

Autoritățile recomandă evitarea activităților sportive după vaccinare

Autoritățile medicale au actualizat recomandările cu privire la antrenamentele fizice în cazul persoanelor vaccinate. Acestea trebuie să evite antrenamentele sau activitatea fizică intensă timp de o săptămână după ce primesc prima și a doua doză de vaccine COVID-19. Acestea recomandări sunt adresate î special adolescenților și bărbaților cu vârste sub 30 de ani.

Au fost enumerate exemple de activități sportive între care înotul, ciclismul, jogging-ul, precum și jocurile cu mingea. Pe de altă parte, lucrările casnice, care nu necesită un efort intens și mersul ocazional sunt considerate activități sigure.

Începând din 30 iunie, în Singapore au fost raportate 12 cazuri de miocardită și pericardită la indivizi care s-au vaccinat cu serurile ARNm COVID-19. Este vorba despre vaccinurile Pfizer și Moderna care au fost autorizate pentru utilizare în Singapore în cadrul programului national.