Problema nominalizărilor la ministerele Transporturilor și Dezvoltării este o problemă apăsătoare pentru România de aproape două luni. Klaus Iohannis a respins de fiecare dată candidații desemnați de PSD pentru aceste funcții.

Partidul Social Democrat afirmă că România pierde, în medie, 6,9 milioane de euro pe zi, fonduri europene. Acesta consideră că banii care ar fi putut fi absorbiți dacă cele două instituții ar fi avut miniștri.

„Începând de azi, campania electorală a lui Iohannis Bețe-n-Roate va costa România câte 6,9 de milioane euro/zi reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării. Aceasta e în medie valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere în 2018. După expirarea perioadei de 45 de zile de interimat, aceste ministere lipsite de miniștri nu mai pot deconta facturile pentru proiectele cu fonduri europene. În ultimii doi ani PSD a accelerat semnificativ absorbția banilor europeni, dar rezultatele ar fi putut fi mai bune dacă Iohannis nu ar băga bețe-n roate.” scrie PSD pe pagina oficială de Facebook.