Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis le taie elanul românilor. Sosirea primăverii nu înseamnă ca pandemia s-a terminat
Klaus Iohannis le taie elanul românilor. Sosirea primăverii nu înseamnă ca pandemia s-a terminat

Klaus Iohannis le taie elanul românilor. Sosirea primăverii nu înseamnă ca pandemia s-a terminat

Miercuri, la Afumați, președintele Klaus Iohannis a făcut precizări cu privire la campania de vaccinare. Acesta a mai atras atenția asupra faptului că restricțiile au doar rolul de a limita răspândirea virusului, nu opresc complet pandemia.

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează miercuri, la ora 12,00, Centrul mobil de vaccinare de la Afumaţi, judeţul Ilfov, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Sunt bucuros că multă lume vine la vaccinare. Astfel de containere (n.red. ca cel de la Afumați) vor fi folosite în mai multe locații.

Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Restricțiile nu elimină pandemia, doar limitează impactul astfel încât eroii din prima linie să primească o șansă. Există o singură cale de ieșire din pandemie și aste e vaccinarea.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin, pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure și pot fi folosite.

Repet, nu restricțiile înlătură pandemia. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie, ca la vară să mergem în concedii, la concerte, la teatru. Este extrem de important.

Înainte să ajung am primit o veste tristă și am fost pe telefon. Există un incendiu la un spital de psihiatrie. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Din fericire nu e așa de grav.

Semnalul de alarmă e clar. E nevoie de reformă, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso în această seară când cred că vom avea un nou ministru al sănătății”, a spus președintele Iohannis.

„Despre anumite contre din guvern, au fost oarece afirmații mai puțin fericite, dar haideți să revenim la campania de vaccinare. Campania de vaccinare e un succes”, a declarat președintele Iohannis, întrebat de conflictele din coaliția de guvernare.

„Ne pregătim de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine în societate.

În Noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică. Creștinii vor putea să participe la slujbe, nu vor trebui să completeze declarații. Biserica va organiza slujba așa cum este datina. nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică: prima parte afară, apoi o parte intră în biserică”, a spus Iohannis.