Evenimentul Zilei > Actualitate > Experiența bizară a unui primar la centrul de vaccinare. Motivul ireal pentru care a fost întors din drum
Experiența bizară a unui primar la centrul de vaccinare. Motivul ireal pentru care a fost întors din drum

Experiența bizară a unui primar la centrul de vaccinare. Motivul ireal pentru care a fost întors din drum

Un edil din Galați a avut parte de o experiență bizară la un centru de vaccinare. Doza cu care acesta trebuia să fie vaccinat a expirat.

Un primar din județul Galați a relatat neplăcută pe care a avut-o la un centru de vaccinare.  După ce s-a programat pentru a se imuniza, acesta a fost sunat să vină mai devreme decât era prevăzut în programarea pe platformă. În timp ce se deplasa către centrul de vaccinare din Târgu Bujor, edilul a fost contactat, cuminecându-i-se să nu mai vină deoarece doza cu care trebuia să fie vaccinat a expirat.

”Sună telefonul, răspund ca în majoritatea cazurilor fără a privi ecranul.

O voce enervant de enervată îmi zgârâie timpanul:

– Trebuie să veniți astăzi să vă vaccinăm!

– Sunt programat mâine și eu și fata, singur nu vin, zic eu.

– Vă așteptăm!

Plec imediat cu mașina spre Târgu Bujor.

Când să cobor în oraș, sună telefonul…

– Nu mai veniți la vaccinare pentru că a expirat fiola.

Și îmi închide telefonul în nas.

Privesc în față, mă uit la Dia, privesc și Cerul…

Ce să vezi?

Îs enervant de calm!

Sistemul sanitar e enervat că oamenii nu merg la spitale, nu merg la vaccinare!

Nu vreți să vă întrebați și de ce?

Pentru că sunteți enervant de nepregătiți, calculați.

Pentru că sunteți (uneori) enervant de lipsiți de empatie, educație etc

Pentru că vă credeți zei coborâți un pic printre nenorociții ăștia de noi, care suntem oameni”, a povestit Florin Virgil Doca-Vălmăreanu pe pagina sa de Facebook.

Începe vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe miercuri, conform unui anunţ făcut de preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a explicat, marţi, şeful CNCAV.

El a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.