Klaus Iohannis, făcut zob. Lovitură sub centură pentru președinte: Să îl vedem

Klaus Iohannis, făcut zob. Lovitură sub centură pentru președinte: Să îl vedem Sursă: EVZ

„Aș fi vrut să avem un președinte la fel de activ în rezolvarea crizei prețurilor la energie cum a fost în constituirea coaliției hoției PSD-PNL”, este unul dintre mesajele lansate sub formă de atac la adresa șefului statului, după ce populația României a fost lovită de facturi colosale la această utilitate. Inclusiv procurorii au intrat pe fir pentru a ancheta piața energiei, în urma abuzurilor furnizorilor semnalate în spațiul public.

Reducerea TVA, suspendarea certificatului verde sau a creditelor fiscale sunt măsuri pe care guvernarea României ar fi trebuit să le implementeze deja, a transmis purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, precizând că șefimea ANRE ar trebui „să dea explicații” pentru situația cu care se confruntă populația în prezent.

USR iese la atac împotriva guvernării 

„În urmă cu câteva luni, în conducerea ANRE era numit fratele baronului Paul Stănescu. ANRE este instituția care ar fi trebuit să controleze piaţa energetică, astfel încât românii să nu aibă de suferit.

Explica Marcel Ciolacu că a fost numit „pentru că nu a mai prins loc pe lista de parlamentar”. Principala lor preocupare atunci nu era să numească oameni competenți care pot gestiona criza la energie, ci să-și pună mai întâi sinecurile pe salarii de mii de euro”, a transmis Ionuț Moșteanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mii de bătrâni care au primit factură mai mare decât pensia”

Purtătorul de cuvânt al USR a mai precizat că, în opinia sa, ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuia demis imediat ce și-a permis să spună în spațiul public că nu i s-a majorat factura.

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, ne explica în urmă cu câteva zile cum lui „nu i-a crescut factura faţă de anul trecut”. Asta în timp ce am ajuns la situaţii tragice, în care oamenii fac infarct atunci când primesc factura la gaze şi curent. Mii de bătrâni care au primit o factură mai mare decât pensia lor. Familii întregi se gândesc cu groază la ce trebuie să renunţe pentru a putea achita factura pe luna asta”, a transmis Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu: „Să îl vedem pe președintele Klaus Iohannis...”

Imaginea statului „eșuat” este redată și de criza de pe piața energiei, susține purtătorul de cuvânt al USR. „Aş fi vrut să avem un președinte la fel de activ în rezolvarea crizei prețurilor la energie cum a fost în constituirea coaliţiei hoţiei PSD-PNL.

Guvernul şi preşedintele s-au izolat de oameni, s-au baricadat în sediile de partid şi toate informaţiile care ne vin sunt doar despre noile numiri în funcţii. Zilnic, noi incompetenţi îşi fac apariţia în aparatul de stat.

PSD a fost adus din nou la guvernare de PNL şi Klaus Iohannis, după doar doi ani, şi cu ei încep să revină în administraţie oamenii care au adus România în starea în care e azi. (...)

Să îl vedem pe preşedintele Klaus Iohannis cum adună la aceeaşi masă toate partidele. Pentru că, e clar, PSD şi PNL au eşuat. Au ignorat propunerile USR care ar fi scăzut în mod real preţul la energie. Au ignorat vocile experţilor care au atras atenţia că e o lege proastă cea propusă”, a mai scris, într-o postare pe Facebook, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.