Pe fondul tensiunilor crescute din Peninsula Coreeană, Nordul a acuzat Sudul că a întreprins o serie de exerciţii militare, lunea trecută, prin care a distrus o structură similară cu reşedinţa dictatorului nord corean, Kim Jong-un, relatează The Independent.

Oficialii din Seul nu au negat faptul că forţele armate au efectuat săptămâna trecută exerciţii împotriva unui punct “cheie” din Coreea de Nord, însă nu au oferit informaţii suplimentare.

Phenianul, pe de altă parte, susţine însă că acţiunea Coreei de Sud face parte dintr-un plan de a şterge casa rezidenţială a dictatorului Kim Jong-un de pe hartă cu ajutorul a 16 bombardiere de luptă înarmate cu rachete.

Drept represalii, Coreea de Nord a declarat la rândul ei că organismele militare se pregătesc pentru a distruge reşedinţa preşedintelui sud corean, Park Geun-hye.

Totodată, Kim Jong-un a emis un “ultimatum”, cerând Sulului să îşi ceară iertare pentru gestul său care a rănit demnitatea liderului Kim, precum şi execuţii publice pentru cei care au planificat acest lucru.

Într-o declaraţie de presă, Coree de Nord a avertizat că dacă Sudul “nu răspunde la ultimatum, atunci forţa de artilerie de rază lungă va lansa acţiuni militare necruţătoare”.

Aceasta este cea mai recentă provocare dintr-o lungă serie de gesturi furioase ale Phenianului. Preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a ordonant armatei să fie în alertă, însă a subliniat că "provocările nechibzuite vor deveni o parte a autodistrugerii regimului nord-coreean".

Phenianul este furios dupa ce ONU a impus sancţiuni dure pentru testele nucleare şi cu rachete desfăşurate în ultima perioadă de către Coreea de Nord.