Judecătoarea care lua mită prin intermediul unei ghicitoare a scăpat de acuzații. Motivul: a intervenit prescripția

Judecătoarea care lua mită prin intermediul unei ghicitoare a scăpat de acuzații. Motivul: a intervenit prescripțiaÎCCJ. Sursa foto: EVZ

Înalta Curte de Casație și Justiție a închis dosarul care o privea pe judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, acuzată că primea mită de la clanurile de interlopi.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis apelul formulat de judecătoarea Pușcaș, și au decis să înceteze procesul penal, pe motiv că faptele de care aceasta a fost acuzată s-au prescris.

”Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, rejudecând: ... încetează procesul penal faţă de inculpata Burlan – Puşcaş Elena, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de luare de mită, ..., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Constată că inculpata Burlan – Puşcaş Elena a fost arestată la domiciliu, în perioada 17.05.2018 - 23.05.2018. Dispune confiscarea specială, de la inculpata Burlan – Puşcaş Elena, a sumei de 10.000 de euro, în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al Băncii Naţionale a României, la data executării măsurii”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș este soția lui Marcel Pușcaș, fost mare jucător de fotbal și președinte al clubului de fotbal Steaua București.

La instanța de fond, Curtea de Apel București a condamnat-o în anul 20218, pe Elena Burlan Pușcaș la pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Lua mită prin intermediul unei ghicitoare

Judecătoarea a fost trimisă în judecată, de către procurorii DNA, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În concret, magistratul ar fi primit mită suma de 63.000 de euro, de la două clanuri interlope din Ilfov.

Procurorii DNA arată în rechizitoriu că, în anul 2009, judecătoarea a primit mită suma de 10.000 de euro, pentru a dispune revocarea mandatului de arestare emis pe numele unor membrii din clanul Vică, din Chitila.

Ulterior, tot Elena Pușcaș ar fi acceptat să primească 30.000 de euro, tot de la acești interlopi, pentru a dispune pedepse cu suspendare.

Banii ar fi ajuns în posesia ei, prin intermediul unei vrăjitoare, la care judecătoarea mergea în mod frecvent. Procurorii DNA mai spun că ghicitoarea mergea foarte des la Tribunalul București, locul de muncă al judecătoarei Burlan-Pușcaș.

A aplicat aceeași rețetă și cu alți interlopi

Procurorii DNA au mai adunat dovezi care atestă faptul că în vara anului 2010, judecătoarea ar fi primit mită suma de 8.000 de euro, de la cinci persoane care  au fost trimise în judecată pentru tentativă la infracțiunea de omor calificat.

Ca și în cazul celor din clanul Vică, cei 8.000 de euro ar fi fost plătiți pentru revocarea mandatelor de arestare. Ulterior, același magistrat ar mai fi primit suma de 15.000 de euro, pentru a dispune suspendarea pedepselor cu închisoarea, dispuse în acest dosar.

Faptele acesteia au ieșit la iveală, abia după ce la faza de apel, cei cinci bărbați au fost condamnați cu executare și, astfel, au acceptat să colaboreze cu anchetatorii, informează Agerpres.