Deși acum câteva zile presa pentru o depunere cât mai rapidă a moțiunii de cenzură, liderul UDMR pare să se fi răzgândit.
„Eu aș fi vrut să fie depusă moțiunea de cenzură săptămâna trecută, nu peste două săptămâni. (…) Dacă vine premierul și trece restructurarea guvernului cu 233 de voturi, atunci nu mai există nicio șansă să depui moțiunea de cenzură. (…) Va râde toată lumea de tine că nici măcar nu ai depus acea moțiune. Și mai înseamnă că ai făcut calcule destul de stupide. (…) Nimeni nu te va crede că într-adevăr vrei să dărâmi Guvernul”, a declarat Kelemen Hunor la Adevărul Live.
Nici alegerile anticipate nu sunt pe placul șefului Uniunii. „În acest moment NU alegerile anticipate parlamentare ne lipsesc, ci determinarea, responsabilitatea opoziției de a guverna, dacă pică actualul guvern. Mai întâi opoziția trebuie să vrea cu adevărat să pice guvernul, după care, în caz de reușită, trebuie să vrea să guverneze”, a mai spus Kelemen.
Declarațiile vin după ce PSD și-a schimbat planurile. Dacă inițial intenția era ca premierul să meargă cu o restructurare în Parlamentul României, pentru a cere un vot, aseară premierul a decis să-i invite din nou în Guvern pe cei din ALDE și să trimită la Cotroceni propunerile de miniștri membri ALDE.