Când e vorba despre exprimarea părerilor personale referitoare la persoane publice, soţia designerului Mihai Albu nu se sfieşte să o facă într-o manieră directă, de multe ori cu riscul de a jigni. De notorietate este războiul declaraţiilor dintre ea şi criticul de moda Alin Gălăţescu.

Dar se pare că Iulia Albu nu este doar acidă, ci şi foarte pretenţioasă când vine vorba despre prezenţa în emisiuni. Recent, cea căreia îi mai place să i se spună "The Flapper Girl", datorită stilului "flapper" pe care îl adoptă, a refuzat să mai intre într-o emisiune pentru că nu i-a plăcut invitatul.  Chemată să participe la emisiunea "Monden B1", Iulia Albu s-a răzgândit chiar când să intre în platou.

“În emisiune, Iulia Albu trebuia să intre cu parapsihologul Lidia Fecioru, dar a refuzat. Mi s-a părut uşor deplasată. Nu a avut nici un motiv logic, pentru o fiinţă raţională, elegantă – cum se declară ea, de a pleca. Modul în care a plecat a fost jenant. Tot scandalul pe un ton extrem de ridicat… a fost urât. A spus că ea nu intră cu oricine în emisiune, deşi producătoarea i-a comunicat programul emisiunii. Lidia s-a simţit penibil", a declarat realizatoarea Roxana Iliescu pentru Click. 
Pe Gălăţescu nu îl recunoaşte
Editor de modă de puţin timp, Iulia Albu nu e ezitat să îşi atace colegii de breaslă şi pe designeri. Cel mai sonor război a fost acela pe care l-a dus cu Alin Gălăţescu, a cărui autoritate în materie de modă nu o recunoaşte. Scandalul a pornit de la ţinuta vedetei de la Gala Premiilor Gopo, pe care Gălăţescu a catalogat-o drept "grotescă". "Afirmaţiile au fost nişte chestii foarte simple. Acea ţinută este discutabilă, ţi-ai asumat un element estetic, care din punctul meu de vedere cred că este hilar şi grotesc. Mi se pare că ar fi bine să finalizăm această discuţie. Acele personaje pe care ea încearcă să le interpreteze sunt de când femeile încercau să îşi câştige libertatea. Ea este o femeie frumoasă, de ce trebuie să interpreteze anumite personaje", spunea Gălăţescu.

Însă aceste observaţii au fost considerate de către Iulia Albu o jignire, ea simţindu-se în măsură să riposteze brusc: "Unde lucrează Alin Gălăţescu? Cine v-a spus că este designer? A avut vreo prezentare în ultima perioadă?", a spus Iulia Albu pentru Acces Direct.
Cu Laura Olteanu s-a certat pe… spaţiu

O prezentare de modă în Dubai a mai adus-o pe soţia creatorului de pantofi în prag de scandal, de data aceasta cu designerul Laura Olteanu pe care a acuzat-o că a depăşit spaţiul alocat de către organizatori. Iulia a ripostat răvăşind rochiile designerului. "A facut circ. Probabil ca asa este ea…colerica"  spunea Laura Olteanu. În replică, Iulia Albu i-a reproşat că o angajează într-un circ ieftin.