Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis vrea sa dea lovitura la Casa Alba. Cu ce gânduri va ajunge președintele în SUA
Iohannis vrea sa dea lovitura la Casa Alba. Cu ce gânduri va ajunge președintele în SUA

Iohannis vrea sa dea lovitura la Casa Alba. Cu ce gânduri va ajunge președintele în SUA

 Într-o discuție informală cu jurnaliștii înaintea vizitei la Casa Albă, președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, care va fi agenda discuțiilor cu președintele american Donald Trump.

 

Energia va fi tema principală de discuții alături de modificarea Legii Offshore si Ordonanța 114. Nu în ultimul Rând președintele Iohannis îi va cere omologului american și eliminarea vizelor pentru români.

„Americanii sunt permanent îngrijorați  că Europa va deveni dependentă de Rusia la importul de gaze.”, a spus șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis susține că există disponibilitate la nivelul guvernului să se corecteze Legea Offshore și Ordonanța 114, care au stârnit nemulțumirea investitorilor americani.

Discuţia dintre Iohannis şi Trump va atinge şi subiectul înzestrării armatei, dar şi cel al vizelor – şeful statului insistând să pună problema eliminării vizelor pentru români. „Trebuie ca cineva sa ceară ca să se lucreze la problemă”, a mai spus Iohannis.

El a precizat că la Washington există îngrijorări legate atât de situaţia de la Huawei, cât şi de tehnologia 5G. „Unii de la noi nu sunt suficient de îngrijorați. Dacă îi dai unei firme să construiască un camion şi se strică, iei altul. Nu poți sa faci asta și cu 5G”, a declarat Iohannis. El a indicat că aceste chestiuni ar putea fi abordate şi într-un viitor CSAT.

Nu în ultimul rând președidentele român a spus că țara noastră își dorește ca firma americană Exxon Mobil să rămână în România, însă decizia acesteia de a continua participarea la proiectele din Marea Neagră ține de politica globală a companiei.

Exxon deține 50% din proiectul Neptun Deep și intenționează să se retragă din proiect pentru că a descoperit zăcăminte mult mai mari și valoroase decât cele din Marea Neagră, cum ar fi cele din Cipru.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: