Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, prima veste bună despre al doilea val. Se va în întâmpla cu o săptămână înainte de alegeri
Iohannis, prima veste bună despre al doilea val. Se va în întâmpla cu o săptămână înainte de alegeri

Iohannis, prima veste bună despre al doilea val. Se va în întâmpla cu o săptămână înainte de alegeri

Măsurile adoptate în ultima perioadă de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au început să dea rezultate pozitive, fapt demonstrat de datele statistice care arată că ne aflăm pe un platou în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri.

Președintele Klaus Iohannis susține că avem motive să manifestăm un optimism moderat în ce provește evoluția pandemiei de COVID-19. Președintele a declarat că ne aflăm pe un platou în ce privește numărul de îmbolnăviri, iar acest lucru arată că măsurile adoptate până acum au fost cele corecte.

„Datele ne arată că avem motive pentru un optimism moderat. Nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă faptul că ne situăm pe un platou. Numărul persoanelor vindecate  este aproximativ egal cu numărul celor are au fost detectați cu boala. Să vedem dacă acest trend se confirmă își în zilele viitoare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Potrivit spuselor sale, acest lucru arată că  toate acele măsuri adoptate de autorități în ultima perioadă au fost cele corecte, adecvate situației cu care ne confruntăm.

„Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și vom respecta cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, peste o săptămână sau două vom avea rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a precizat președintele.

Campania de vaccinare ține de securitatea națională

În același context, șeful statului a arătat că viitoarea campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus va trebuie să fie un succes. Iohannis a precizat că această campanie va fi o problemă de securitate națională, motiv pentru care a convocat la Palatul Cotroceni, pentru luni, miniștrii Apărării Naționale, al Afacerilor Interne și al Sănătății.

„Campania de vaccinare trebuie să fie un succes și este o chestiune de securittate națională. Pentru asta am convocat o întâlnire pentru luni, la care vor participa ministrul Apărării Naționale, ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății pentru a clarifica toate aspectele care țin de Campania de vaccinare ca chestiune de securitate națională”, a încheiat Klaus Iohannis.

Statistica COVID

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri, 20 noiembrie 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 160 de decese. La ATI sunt internaţi 1.139 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

„Până astăzi, 20 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 278.676 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 9.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform datelor transmise de GCS.