Înscrierile în program se fac pe site-ul Orange, până la data de 20 iunie 2011. Selecţia se va face în functie de rezultatele şcolare, dar şi de motivaţia personală a fiecărui candidat.
Pe perioada unei luni, participanţii au ocazia să intre în contact cu modul de organizare al companiei, să afle istoria acesteia, să participe la cursuri de dezvoltare profesională, să se pregătească şi să lucreze alături de profesionişti. De altfel, un mentor îi va ghida şi îi va îndruma pe participanţi constant, pe tot parcursul sesiunii de practică.
Pentru studenţi şi masteranzi
Orange First Step se adresează tuturor studenţilor şi masteranzilor, indiferent de profilul facultăţii, forma de învăţământ sau anul de studiu în care se află. Cei interesaţi pot să-şi aleagă perioada şi departamentul în care vor face practică: Orange shop, IT, HR, PR, Comunicare, Marketing şi Financiar-Contabilitate.
Pe parcursul verii se vor organiza în total trei sesiuni de practică (1-31 iulie, 1-31 august, 1-31 septembrie), în mai multe oraşe ale ţării. La final toţi absolvenţii primesc o diplomă de absolvire şi o adeverinţa de practică, pe care o pot folosi la facultate.
 
"Prin Orange First Step venim în completarea sistemului educaţional şi facem legătura dintre angajaţii cu o experienţă bogata şi tinerii aflaţi la început de carieră. Este o investiţie făcută în beneficiul studenţilor care doresc să se dezvolte profesional, iar scopul nostru este ca, în timp, să creştem expertiza absolvenţilor din România", a declarat Ioana Marcu, HR Director la Orange România.