„Interlopii neamului”, la Bellu. Se odihnesc la loc de vază, printre artiști și eroi

„Interlopii neamului”, la Bellu. Se odihnesc la loc de vază, printre artiști și eroi Cimitirul Bellu. Sursa foto: Facebook

Exclusiv. Interlopii nu puteau lipsi din cimitirul Bellu, chiar dacă locația este vestită pentru artiștii, dar și oamenii de cultură înmormântați acolo.

Locuri scumpe în cimitirul celebru

Desigur în ultima perioadă locul de veci este invadat de cripte ale unor oameni cu mulți bani. Probabil că este și cazul domnului Popa care se odihnește între Maiorescu și Eminescu.

Numele nu spune nimic, dar poza cu pălăria de cowboy și pistolul arătat spun tot. Cum a ajuns să fie înmormântat un domn cu mustață și posibil trecut infracțional având în vedere pistolul, nu știm.

Cert este că locuri la vânzare în cimitirul Bellu se găsesc chiar și la mica publicitate. Desigur că nu e neapărat vânzare, ci concesionare printr-un act notarial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum au intrat interlopii în posesia mormintelor de la Bellu

Oricum ar fi implică scoaterea osemintelor celor de dinainte, pentru ca cei noi să se odihnească pe veci. Pe de altă parte, și Fane Spoitoru își ”doarme somnul de veci” tot acolo în Cimitirul Bellu. De altfel, acesta are o cruce de marmură neagră foarte bine îngrijită. Cu privire la modul în care a fost obținut locul de veci, este cunoscut că interlopul avea posibilități financiare.

Pe de altă parte se cunoștea cu multă ”lume bună” din capitală, astfel încât un astfel de favor nu i-ar fi fost greu de obținut. Pe de altă parte, câteva cruci mai încolo, se odihnește un alt domn îmbrăcat în trening de la o anumită marcă sportivă.

Bellu, muzeu în aer liber

Practic printre eroii neamului care au luptat în războaie și artiștii care au schimbat fața literaturii, apare și domnul în cauză. Cimitirul Bellu este cel mai vechi din cele 18 astfel de locații din București.

A fost înființat în 1859 și are morminte monument istoric. Unele desigur au intrat în paragină și autorităților nu pare să le pese. Pe de altă parte locația este considerată un muzeu în aer liber. Iar ca la orice muzeu, piesele trebuie să fie din toate categoriile.