Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Înțelepciunea premierului Boc
Înțelepciunea premierului Boc

Înțelepciunea premierului Boc

Au trecut 20 de ore de când Traian Băsescu, președinte, a anunțat că va fi partenerul guvernului în aplicarea programului anticriză pe care însă tot șeful statului l-a anunțat.

În mod normal, premierul Emil Boc ar fi trebuit să anunțe măsurile cu pricina. Executivul este singurul în măsură să acționeze.
Iată însă că au trecut 20 de ore și premierul n-a zis nici pâs. Înseamnă asta că premierul și cabinetul său se opun? Înseamnă că premierul și miniștrii săi au aflat de la televizor despre măsurile cu pricina? Înseamnă că guvernul Boc a ajuns o cantitate neglijabilă?
Doar doi miniștri au avut declarații după intervenția președintelui. Ministrul de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a spus, după două ore și jumătate, că reducerea drastică a cheltuielilor e cea mai bună soluție.
Adriean Videanu, ministru al Economiei, a spus, azi, înainte de prânz, că trebuie renunțat la subvențiile „care întrețin pierderile și nemunca”.
În fine, ministrul Muncii, Mihai Șeitan, a fost preocupat să respingă, azi după prânz, ideea că el n-ar fi știut ce urma să anunțe președintele. Ca să fie convingător, a dat-o afară pe consiliera personală, Loredana Manolache, găsită responsabilă pentru „neînțelegere”.
Între timp a apărut și un comunicat al FMI („Pachetul de măsuri a fost elaborat de autorităţile române şi nu a fost propus de FMI”).
Au trecut 20 de ore de derută și premierul Emil Boc tace. Un om înțelept.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: