Evenimentul Zilei > Justitie > Întâlnire între Mihaela Iorga și Codruța Kovesi? Procurorul suspendat de DNA își caută DREPTATEA: „Este un pericol mai mare decât se crede…”
Întâlnire între Mihaela Iorga și Codruța Kovesi? Procurorul suspendat de DNA își caută DREPTATEA: „Este un pericol mai mare decât se crede…”

Întâlnire între Mihaela Iorga și Codruța Kovesi? Procurorul suspendat de DNA își caută DREPTATEA: „Este un pericol mai mare decât se crede…”

Mihaela Iorga, procurorul suspendat de DNA, a ajuns astăzi în fața instanței. Rămâne de văzut dacă se va întâlni astăzi cu Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, după ce miercurea trecută s-a lăsat cu ceva scandal. Reamintim că procurorii i-au percheziționat biroul fostului procuror DNA, Mihaela Iorga Moraru și acolo s-au găsit peste 350.000 de lei, dar și bunuri de mare valoare. Vom reveni cu informații pe parcursul desfășurării procesului.

E simplu de apreciat si de dumneavoastra. Va rog sa respectam acest termen de procedura si sa respectam. Nu pot sa comentez aceste aspecte. Eu sunt mai degraba uimita ca inspectorul respectiv (…) nu a apelat la drepturile pe care le avea si nu si-a aparat independenta. Acesta este un pericol mai mare decat se crede”,  a declarat astăzi la Curtea de Apel, Mihaela Iorga Moraru, procuror revocat din DNA.

Procurorul se apără și susține că acele bunuri provin de la o percheziție domiciliară realizată de DNA la un suspect, Dumitru Mădălin Ionică. De asemenea, procurorul arată că banii fuseseră dați de către un denunțător pentru organizarea unui flagrant și erau înregistrați conform procedurilor DNA. Pe de altă parte, surse din cadrul DNA susțin că descinderea a fost ilegală și că cei care au umblat în sertarele procuroarei căutau opisurile și agendele Mihaelei Iorga Moraru.


UPDATE. SCANDAL la Curtea de Apel București! Procesul procurorului Mihaela Iorga, amânat. MOTIVUL este unul INCREDIBIL!


Miercurea trecută, Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru astăzi  procesul prin care Mihaela Iorga Moraru a cerut suspendarea ordinului în urma căruia a fost revocată din funcţia de procuror DNA, pe motiv că Direcţia a trimis un procuror să îi reprezinte interesele în instanţă, consilierul juridic al instituţiei fiind în concediu medical.

 

La termenul de miercurea trecută de la Curtea de Apel Bucureşti, reprezentantul DNA a cerut suspendarea procesului până la soluţionarea unei cereri de strămutare depuse la instanţa supremă. "Pentru bună administrare a actului de justiţie, cerem suspendarea cauzei până la judecata cererii de strămutare”, a susţinut reprezentantul DNA, potrivit stiripesurse.ro.


Procurorul Mihaela Iorga nu renunță ușor la scaunul din DNA! A contestat în instanță revocarea sa


 

La termenul trecut, magistrații au decis să amâne discutarea cauzei pentru ca avocatul din partea DNA să aibă timp să ia cunoştinţă documentaţia depusă la dosar. Mihaiela Iorga a deschis la CAB un proces prin care contestă ordinul semnat pe 5 iulie de Laura Codruţa Kovesi privind revocarea sa din funcţia de procuror la DNA.