Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnire în coaliția de guvernare. Prioritatea este găsirea soluțiilor pentru prețurile la energie
Întâlnire în coaliția de guvernare. Prioritatea este găsirea soluțiilor pentru prețurile la energie

Întâlnire în coaliția de guvernare. Prioritatea este găsirea soluțiilor pentru prețurile la energie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marți, 16 august, va avea loc o ședință a coaliției de guvernare. În cadrul întâlnirii, prioritatea este să fie găsite soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie.

Marcel Ciolacu a explicat care vor fi temele de discuție în ședința de coaliție care va avea loc astăzi, 16 august, începând cu ora 14:oo. „Cred că prioritatea unu e să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie. Mai mult ca sigur că azi vom avea o întâlnire”, a precizat Ciolacu.

În plus, liderul PSD a mai spus că ministrul Energiei trebuie să dea explicații de ce statul român dă certificate verzi pentru energie verde care apoi este exportată. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a respins existența unor tensiuni în coaliție. Ciolacu și-a motivat absența de la ceremoniile de Ziua Marinei de la Constanța prin faptul că a avut alt program.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre criza energetică

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă susținută pe 12 august, despre criza energetică din România. El a precizat ce măsuri ar trebui impuse în contextul crizelor energiei și a gazelor naturale. De asemenea, politicianul a dat vina pe guvernarea PNL pentru situația din prezent, arătând că liberalizare prețurilor la energie s-a făcut haotic și fără instrumente.

„Marea componentă a crizei energetice nu ține de România. Cu adevărat, din inflație, cel mai mult a fost influențată de creșterile… Noi avem o ordonanță de urgență care funcționează și a limitat și la consumatorul vulnerabil: 0,68 și 8. Suntem singurul stat european care ne-am dus și către mediul de afaceri cu aceste facilități. Sunt ferm convins că totul este perfectibil. Cum s-a ajuns știu și eu știți și dumneavoastră, a fost o guvernare de dreapta care a dorit să liberalizeze prețurile, lucru de aplaudat, dar nu în acest mod haotic și fără instrumente”, a explicat Marcel Ciolacu.

Mai mult decât atât, liderul PSD a subliniat că a fost o greșeală vânzarea întregii cantități de energie produsă în anul curent. De asemenea, nu există soluții pe termen scurt pentru a rezolva această problemă. Marcel Ciolacu a mai spus, însă, că se prefigurează o serie de modificări legislative pentru ca pe viitor lucrurile să fie clarificate.