Evenimentul Zilei > Actualitate > Inovație de criză: Îți speli hainele și gătești în magazin
Inovație de criză: Îți speli hainele și gătești în magazin

Inovație de criză: Îți speli hainele și gătești în magazin

Producătorul german de echipamente electrocasnice Miele a deschis un showroom lângă București, în Otopeni.

Acolo, consumatorii români pot vedea și testa aparatele electrocasnice Miele precum mașini de spălat, aspiratoare, mașini de spălat vase, frigidere, cuptoare cu microunde sau aparate de preparat cafea.
„În showroom puteți să vedeți, să auziți, să simțiți, să mirosiți și să gustați tot ceea ce știu să facă echipamentele noastre. Dacă vreți să vă convingeți că mașina de spălat este silențioasă, puteți să aduceți haine și să le spălați aici. La fel, dacă aduceți mâncare de acasă, o puteți găti la mașinile noastre de gătit pentru a vedea cum funcționează”, a declarat Ioanna Balogianni, product manager Miele.
Chiar dacă au prețuri destul de piperate, reprezentanții companiei spun că produsele sunt foarte silențioase și rezistente, urmând să reziste nu mai puțin de 20 de ani. Iar soft-urile echipamentelor vor fi updatate pe măsură ce apar noi evoluții, a declarat Stavros Politis, export manager pentru Miele în Europa de Sud-Est.
Spre exemplu, un aspirator modelul S4212 cu șase trepte de putere costă 960 lei, iar un asprirator S5981 costă 2.200 lei. Prețurile mașinilor de spălat pornesc de la 1.000 euro.
Produsele electrocasnice Miele pot fi achiziționate în magazinul exclusiv din Otopeni sau în cel din Brașov, precum și de la agenții distribuitori din București, Constanța, Cluj Napoca, Timișoara și Arad.
În România, din 2007
Compania este prezentă pe piața autohtonă din vara anului 2007. Anul trecut, Miele a vândut în România produse în sumă de aproape 2 milioane euro, în creștere cu 71% față de anul 2008. Echipamentele Miele sunt folosite de rețeaua de restaurante fast-food McDonald’s, iar locuințele din cadrul proiectului rezidențial Stejarii sunt echipate în totalitate cu produse ale companiei.
Nemții de la Miele au dechis, anul trecut, la Brașov, o fabrică de subansambluri pentru produsele electrocasnice ale companiei. Fabrica a fost construită de la zero cu o investiție de 24 milioane de euro, potrivit reprezentanților producătorului. În prezent, la Brașov lucrează 140 de angajați.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: