Evenimentul Zilei > Actualitate > Iniţiere în tainele Universului de Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic
Iniţiere în tainele Universului de Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

Iniţiere în tainele Universului de Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

Asociaţia Secular Umanistă din România (ASUR) îi invită pe cei mici şi mari la o excursie în lumea planetelor, cu ocazia Săptămânii Mondiale pentru Spaţiul Cosmic şi a serbării centenarului profesorului Călin Popovici, fondatorul astrofizicii româneşti.

Astfel,  pe 3 octombrie, la sediul Facultăţii de Fizică, în Măgurele, vor avea loc prezentări multimedia despre Soare şi planetele Sistemului Solar, urmate de vernisajul unei expoziţii fotografice dedicate zborului în spaţiul cosmic al primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu.
În holul facultăţii vor fi prezentate fotografii astronomice realizate de Alex Tudorică, fotograf român recunoscut pe plan internaţional
Tot atunci sunt programate şi prezentări interactive de experimente pentru public, seminarii, un concurs cu premii adresat elevilorşi multe alte manifestări interesante. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu premii, pentru toţi participanţii la eveniment. Seara se va încheia, în cazul în care vremea va permite, cu observaţii astronomice ale planetelor Jupiter şi Uranus, ale Căii Lactee şi ale unor roiuri de stele.
A doua zi a evenimentului va fi dedicată seminariilor pe teme de astrofizică şi observaţii astronomice. Vor participa studenţi, profesori şi cercetători de la Facultatea de Fizică şi de la Institutele de cercetare de pe Platforma Măgurele. Invitat de onoare este prof. dr. Karl-Heinz Kampert, de la Universitatea din Wuppertal. Simpozionul de luni 4 octombrie va fi dedicat împlinirii chiar în acea zi a 100 de ani de la naşterea prof. Călin Popovici, fondatorul astrofizicii şi cercetărilor spaţiale în ţara noastră, aniversarea fiind marcată de un discurs al fiului acestuia.
Programul complet şi alte detalii despre eveniment puteţi găsi AICI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: