Evenimentul Zilei > Actualitate > „Îngerii” din casa cu acoperişul spart au primit ajutor din SUA
„Îngerii” din casa cu acoperişul spart au primit ajutor din SUA

„Îngerii” din casa cu acoperişul spart au primit ajutor din SUA

Băiatul de 12 ani şi fraţii lui au avut însă parte şi de altă bucurie: au primit un pachet cu surprize de tot felul trimis special pentru ei de la un român stabilit în Statele Unite.

Gest extraordinar din partea unui roman stabilit în SUA: a trimis pentru "îngerii din casa cu acoperişul spart" o cutie imensă cu dulciuri, rechizite, alimente, dar şi o saltea tip Relaxa.

Românul care a dorit să rămână un simplu anonim a citit în EVZ povestea dramatică a fraţilor Tudose şi a luat imediat legătura cu echipa "O şansă copiilor de la ţară".

Aşadar, acum când Sărbătorile Pascale se apropie, Vali (12 ani), Gina (9ani) şi Ionuţ (8 ani) Tudose, copilaşii rămaşi fără tată, pe care echipa de liceeni şi jurnalişti din Campania “O şansă copiilor de la ţară" i-a descoperit în comuna Brezoaele, sunt pregătiţi să meargă la Înviere în hăinuţe noi.

"Uite mami, am câştigat bani"

Săptămâna aceasta am fost să le ducem darurile. Ca întotdeauna, mama (Doina) şi copiii nu au fost anunţaţi, încât bucuria să le fie surprinsă pe chipuri când vedeau cadourile americane. Cu toţii erau acasă, trebăluind prin curte. Lipsea doar băiatul cel mare, Vali. Doina ne-a spus că l-a chemat părintele la biserică. După 10-15 minute a apărut şi el. Era prăfuit şi transpirat, dar bucuros când ne-a văzut. Probabil, ştia că i-am adus ceva bun, ca de fiecare dată. Ne-am înşelat, bucuria venea din mânuţa lui pe care a deschis-o în faţa mamei: "Uite, mami, am câştigat bani! Mi-a dat popa fiindcă i-am săpat în grădină, am greblat şi am aranjat nişte lemne!". În palma lui Vali era răsplata muncii lui: o bancnotă de un leu şi o monedă de 50 de bani!

Povestea familiei

Am avut aceeaşi inima strânsă într-un pumn ca şi atunci când i-am întâlnit pe copii prima dată, în pragul iernii, într-o casă cu acoperişul spart, fără geamuri la ferestre şi cu uşi care nu se închideau.

Nu aveau nici măcar WC , iar becul se aprinsese în căsuţa lor doar de câteva luni, cu ajutorul primăriei. Evenimentul Zilei şi campania "O şansă copiilor de la ţară" le-a fost aproape din acel moment si v-am prezentat povestea lor împreună cu tot ce am făcut pentru ei. Casa le-a fost reabilitată, câteva donaţii de la cititori au sosit către copii şi mama lor, au asigurată o bursă lunară de 200 de lei.

Şi medicii de la Romgermed s-au implicat în proiect nostru. Alături de consul­taţii, aceştia le-au adus şi ei micuţilor, pungi pline cu alimente, rechizite, jucării, dulciuri şi sucuri naturale. "Le mulţumim din adâncul sufletului tuturor celor care se gândesc la noi", repetă mereu Doina Tudose.

CAMPANIE

Ajută-ne ca să ajutăm!

Echipa de liceeni şi jurnalişti implicaţi în campania “O şansă copiilor de la ţară" va continua să fie aproape de familia Tudose. Vrem să îi cumpărăm mamei copiilor un alt cadou de Paşte: nişte păsări de curte care le-ar mai uşura traiul.

Fii şi tu parte din această minunată poveste! Puteţi dona oricât de puţin în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, pe numele Silviu Ionescu, CUI 28373727. Pentru străinătate, se foloseşte Swift BRDEROBU.

Dacă doriţi să intraţi în contact cu echipa care desfăşoară această campanie, puteţi trimite mesaje la [email protected] sau puteţi suna la numărul de telefon 0730.660.424.

200 de lei
este bursa primită de familie ca urmare a donaţiilor primite de la cititori în urma acţiunilor EVZ

Citiţi povestea lor în articolele de mai jos:

  • Îngeraşii din casa cu acoperişul spart
  • Am renovat casa îngeraşilor. Acum sunt feriţi de frig
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: