La amicalul de sâmbătă, de la Saint-Gall, Adem Ljajici n-a dorit să cânte imnul Serbiei înaintea testului cu Spania, motiv pentru care Sinișa Mihajlovici, noul selecționer al plavilor, a decis duminică să-l dea afară din lot!
A doua zi după meciul cu campioana mondială, Ljajici i-a spus lui Mihajlovici că n-a dorit să cânte imnul din motive personale! Și a motivat că provine dintr-o regiune cu populație predominant musulmană, de lângă Kosovo, iar el, la rândul lui, este musulman! „Ești obligat să cânți imnul, e forma supremă de respect!”, i-a replica dură a fostul mare jucător.
Decizia excluderii nu este definitivă. „Dacă își va schimba atitudinea și va demonstra că este în formă, va putea fi din nou convocat”, au precizat federalii de la Belgrad.
Ljajici a fost scos și din lotul Fiorentinei, după ce l-a jignit pe antrenorul Delio Rossi. Nervos, tehnicianul i-a altoit un pumn în văzut tuturor, pe banca de rezerve, fiind apoi destituit de conducere, dar devenind un idol pentru galerie. Ljajici l-ar fi înjurat pe Rossi de fiul său care suferă de o boală cumplită.