După anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă că va lua o serie de măsuri după evaluarea miniştrilor, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marţi, că va discuta despre o eventuală remaniere guvernamentală.

În acest context, Tăriceanu a mai spus că va face această discuţie împreună cu Dăncilă în calitate de participanţi la guvernare , în care responsabilităţile nu sunt strict delimitate între PSD şi ALDE.

„După ce doamna prim-ministru, în calitate de şef al Executivului, va face această evaluare, voi avea o discuţie cu domnia sa, pentru că ne interesează şi în calitate de partener, avem membri în Guvern, dar ne interesează ca această discuţie să o facem şi în calitate de participanţi în această coaliţie, în care responsabilităţile nu sunt strict delimitate între PSD şi ALDE. Avem o responsabilitate comună a bunei guvernări, deci vom discuta despre ansamblul concluziilor pe care domnia sa le va trage după ce va face evaluarea. (…) Această evaluare pe care domnia sa o face poate va presupune inclusiv anumite măsuri de restructurare a formulei guvernamentale – cu alte cuvinte menţinerea numărului de miniştri sau nu, menţinerea numărului de secretari de stat sau nu, dar acest lucru trebuie făcut în primul rând de către primul-ministru. Sigur că pot oferi o părere cât de cât bazată pe ceea ce am realizat în perioadele de prim-ministru, ştiu ce presupune acţiunea guvernamentală, însă în momentul de faţă acest lucru nu l-am făcut şi aştept ca doamna prim-ministru să solicite această discuţie”, a spus Tăriceanu, la finalul unor şedinţe ale conducerii ALDE.

Te-ar putea interesa și: