Evenimentul Zilei > International > Incendiul din „palatul bogătașilor” a paralizat centrul orașului Torino. 100 de persoane au fost evacuate
Incendiul din „palatul bogătașilor” a paralizat centrul orașului Torino. 100 de persoane au fost evacuate

Incendiul din „palatul bogătașilor” a paralizat centrul orașului Torino. 100 de persoane au fost evacuate

A fost haos astăzi în centrul orașului Torino, unde poliția și carabinierii au evacuat peste 100 de locatari dintr-o clădire în flăcări. Din cauza riscurilo  poliția rutieră a blocat traficul pe mai multe artere importante, ceea ce a dus la un ambuteiaj de proporții.

  Uriașul palazzo a găzduit până de curând hotelul Jolly Figure. Anul acesta, însă,clădirea  a fost transformată în  reședință de lux. Chiar și mansardele sunt locuite.

Incendiul a fost declanșat de montarea unui seif

Potrivit Italpress, incendiul ar fi izbucnit într-o astfel de mansardă în timpul unor lucrări de renovare., care includeau și montarea unui seif. În vreme ce muncitorii foloseau un aparat de sudură, flăcările au cuprins mansarda construită din lemn și s-au extins rapid. Era cu puțin îmainte de ora 11.

Pompierii spun că, între timp,  s-au auzit două explozii, probabil din cauza buteliilor de gaz din bucătăriile locatarilor. Aceste explozii au determuinat oprirea în mai multe rânduri a intervenției pompierilor.

Cum incendiul nu a putut fi stins nici la ore bune după intervenția pompierilor, mașinile parcate în piață au fost mutate și întreaga zonă a fost izolată. În anumite zone ale orașului alimentarea cu energie a fost suspendată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, Căteva persoane au avut totuși nevoie de îngrijiri medicale, mai ales din cauza fumului.

Primarul a promis ajutor sinistraților

Pompierii vorbesc despre o situație foarte complexă, deoarece incendiul a afectat de fapt acoperișul unui întreg bloc între Via și Piazza Lagrange, Piazza Carlo Felice și Corso Vittorio Emanuele. Diverse echipe de pompieri cu scări sunt la fața locului, în timp ce coloana de fum negru este vizibilă din diferite zone ale orașului. Pompierii intervin cu mai multe echipe.

Primarul orașului Torino, Chiara Appendino, a ajuns și ea în Piazza Carlo Felice,  unde a discutat cu reprezentanții Unității mobile de coordonare a protecției civile. Primarul din Torino,  și consilierul municipal pentru Protecție Civilă, Alberto Unia, s-au întâlnit și cu persoanele evacuate din clădirea ăn flăcări. Primarul a dat asigurat că municipalitatea se va implica pentru a-i ajuta pe cei care și-au pierdut locuințele. O zonă mobilă de protecție civilă a fost deja înființată în zonă pentru a oferi asistență și un adăpost pentru sinistrați, scrie RAI News.