Evenimentul Zilei > International > Încă o țară este în alertă din cauza noii tulpini a coronavirusului. Infectare misteriosă, fără contact direct
Încă o țară este în alertă din cauza noii tulpini a coronavirusului. Infectare misteriosă, fără contact direct

Încă o țară este în alertă din cauza noii tulpini a coronavirusului. Infectare misteriosă, fără contact direct

Autoritățile italiene au intrat în alertă după ce o persoană a contractat mutația coronavirusului, fără să fie contact direct.

Mutația virusului SARS-CoV-2, care a băgat Marea Britanie în izolare, a fost depistată în Italia, la o persoană din Loreto, Ancona, care nu a avut contact cu vreo persoană venită din Albion. Presa din peninsulă scrie, citând surse medicale că pacientul respectiv a fost supus unui test molecular pentru a detecta COVID-19, în urmă cu câteva zile, deoarece acuzase o răceală serioasă. În prezent, această persoană se află în izolare împreună cu familia sa.

„Între timp am aprofundat investigaţiile şi acum ştim că este varianta engleză”, a confirmat pentru agenţia de presă Ansa directorul laboratorului din Ancona, Stefano Menzo. Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2, despre identificarea căreia ministrul sănătăţii Matt Hancock a informat în Camera Comunelor la data de 14 decembrie, pare a fi mai contagioasă decât cealaltă tulpină, dar nu mai periculoasă, potrivit unor experţi.

Sunt suspendate zborurile dinspre Marea Britanie

În Italia a fost detectată deja pe 20 decembrie o persoană infectată cu acelaşi tip de coronavirus detectat în Regatul Unit. Aceasta a fost plasată în izolare, conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. Departamentul ştiinţific al spitalului Celio din Roma a raportat că genomul unui virus SARS-CoV-2 fusese secvenţiat la o persoană sosită din Marea Britanie cu varianta identificată în ultimele săptămâni în această ţară”, conform Agerpres.

Test PCR pentru italienii care se întorc din Marea Britanie

Pacientul şi partenera sa sosiseră în Italia „în ultimele zile” cu un zbor care a aterizat pe aeroportul din Fiumicino şi au fost plasaţi în izolare. Guvernul italian a suspendat duminică zborurile dinspre Marea Britanie, după ce Londra a confirmat apariţia unei noi variante a virusului, şi a interzis intrarea pe teritoriul său a persoanelor care au fost în această ţară în ultimele paisprezece zile.

Ministrul de externe Luigi Di Maio a autorizat întoarcerea italienilor care locuiesc în Marea Britanie pe baza unui test PCR efectuat cu 72 de ore înaintea revenirii şi a obligaţiei de a se carantina.