Constructorii şi comercianţii de jucării au descoperit că pă- rinţii britanici se tem de efectele pe care tehnologia le are asupra copiilor lor, de la violenţa inspirată de jocurile video până la atrofierea imaginaţiei din cauza prea multor ore petrecute în faţa unui ecran.
 
Un studiu realizat de cercetă- tori ai Universităţii Cambridge arăta, recent, că micuţii, începând de la vârsta de 7 ani, sunt stresaţi şi se simt copleşiţi de ritmul vieţii moderne.

În consecinţă, părinţii recurg la jucării de modă veche pentru a le reaminti copiilor lor că sunt copii. Astfel, pe lista celor mai vândute jucării de anul acesta au reapărut căluţii din lemn, trusele de arte şi meşteşuguri, case în miniatură şi jocuri precum scrabble.

Reprezentanţii industriei jucă- riilor salută întoarcerea la aceste jocuri „cu final deschis“, ca alternativă la jocurile „de-a gata“, cum ar fi cele video sau roboţii vorbitori.

La această tendinţă mai contribuie şi alţi factori, precum criza de timp liber a părinţilor, care vor să obţină maximum de satisfacţ ie şi interactivitate din perioadele petrecute în compania copiilor, ori bugetele familiale mai mici, care obligă la alegerea unor jucării care, deşi pot fi mai slab tehnologizate, totuşi nu se demodează şi nu se strică rapid.