Evenimentul Zilei > Actualitate > IMPACT FRONTAL LA GRANIȚĂ. Un contrabandist de țigări A LOVIT ÎN PLIN mașina Poliției de frontieră
IMPACT FRONTAL LA GRANIȚĂ. Un contrabandist de țigări A LOVIT ÎN PLIN mașina Poliției de frontieră

IMPACT FRONTAL LA GRANIȚĂ. Un contrabandist de țigări A LOVIT ÎN PLIN mașina Poliției de frontieră

Un autoturism de teren marca „Mitsubishi Shogun”, condus de un contrabandist de țigări, a avariat o autospecială a Poliției de Frontieră. Mașina înmatriculată în Marea Britanie a intrat, în plin, în cea a polițiștilor, după o urmărire ca în filme.

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  au depistat în trafic, pe raza localităţii Falcău, judeţul Suceava, un autoturism de teren marca „Mitsubishi Shogun”, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Şoferul autovehiculului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră şi a continuat deplasarea pe un drum forestier, fapt pentru care oamenii legii au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

După o urmărire de aproximativ șase kilometri, autoturismul de teren a intrat pe un drum în rampă şi a derapat, moment în care şoferul a sărit din maşină. Autovehiculul „Mitsubishi” a alunecat spre baza pantei, lovind cu spatele partea frontală a autospecialei poliţiei de frontieră, rezultând avarierea ambelor autoturisme.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că autoturismul implicat în activitatea de contrabandă aparţine cetăţeanului român Dănuţ U., în vârstă de 24 ani, domiciliat pe raza comunei Straja, care  la scurt timp a fost reţinut de poliţiştii de frontieră.

Au fost descoperite 17 colete de ţigări de provenienţă ucraineană  care urmau să fie introduse ilegal în România.

Autoturismul de teren şi coletele au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.680 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. în valoare de aproximativ 86.800 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Dănuţ U. acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă  şi distrugere.

Autoturismul marca „Mitsubishi Shogun”, în valoare de peste 4.000 lei, a fost oprit la sediul sectorului S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.