Evenimentul Zilei > Social > Imagini șocante cu brânza topită feliată! Nu vă puteți imagina ce conține VIDEO
Imagini șocante cu brânza topită feliată! Nu vă puteți imagina ce conține VIDEO

Imagini șocante cu brânza topită feliată! Nu vă puteți imagina ce conține VIDEO

Urmărind imaginile de mai jos ne dăm seama că nu avem de-a face cu brânza topită adevărată.  Este mai degrabă brânză procesată sau produs din brânză, dar unii spun că parcă ar fi făcută din plastic.

Brânza topită feliată din comerț ar trebui sa fie ultima alegere a noastră, pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă. Mai direct, este plină de E-uri, apă şi grăsimi, aproximativ 40%.  Iar motivul pentru care nu arde sau că nu se topește ca altă brânză adevărată a fost explicat de producător de multe ori.

În loc să se topească… s-a întărit şi s-a înnegrit

Un clip de pe Youtube a stârnit multe reacţii negative la adresa acestor felii de brânză topită. Încercând să ardă cu brichetă o felie de brânză topită, persoana care realiza experimentul a observat că aceasta nu se topeşte, ci doar se înnegrește şi se întărește, asemenea plasticului.

Aruncând o privire pe lista de ingrediente conţinute de feliile de brânză topită ale unui brand cunoscut, se poate constata că este destul de dubioasă compoziția sa.

În video veţi vedea cum a încercat să ardă kraft american cheese

Pe listă se află lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grăsimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika şi vitamina D3. O mare eroare constă în faptul că brandul respectiv omite să precizeze cumpărătorului ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece există lapte integral, lapte cu 2% grăsime, degresat etc.

Sărurile de topire sunt difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citrații potasici (E 332), citrații sodici (E 331) si citrații de calciu (E 333).

Apoi, alte ingrediente care atrag atenţia nutriţioniştilor sunt proteinele din lapte concentrat, care sunt definite că un tip de lapte foarte ieftin, obţinut prin diverse proceduri chimice şi de filtrare. Astfel, rezultă caseina, care este utilizată pentru a lega compoziţia dar şi ca adeziv în industria maselor plastice. Acidul sorbic este un alt ingredient care nu are ce caută într-un produs alimentar, informează Realitatea Pus.