Idei de mic dejun cu ovăz. Ai energie toată ziua și slăbești fără efort
- Mădălina Sfrijan
- 4 ianuarie 2025, 08:50
Majoritatea nutriționiștilor susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Totodată, aceștia le recomandă celor care vor să își mențină silueta să nu sară peste el. Ovăzul cu lapte lvegetal și fructe este ideal pentru persoanele care vor să își înceapă ziua cu un mic dejun gustos și sățios.
Mic dejun cu ovăz, lapte de migdale și afine
Tot mai multe persoane optează pentru un mic dejun bogat în fibre. Budinca de ovăz sau deja cunoscutul porridge este ușor de pregătit și poate fi savurat în diverse combinații. Fie că alegi să îl savurezi cu fructe sau ciocolată neagră, acesta va fi la fel de delicios.
Multe persoane evită să stea dimineața în bucătărie pentru prepararea micului dejun. Budinca de ovăz poate fi pregătită seara, iar dimineața nu îți rămâne decât să adaugi fructele proaspete.
Cum îl prepari
Pune la încălzit 200 de mililitri de lapte de migdale. Adaugă ovăzul înainte ca acesta să ajungă la punctul de fierbere și amestecă energic. După 2 minute, ia budinca de pe foc și lasă-o la răcit.
Pentru a o savura la micul dejun, adaugă deasupra afine, nuci pecan sau ciocolată neagră rasă.
Cremă de ovăz cu mere
Pune laptele de migdale sau de vacă la încălzit și adaugă apoi ovăzul. După ce budinca începe să fiarbă, se adaugă un măr ras și se mai lasă pe foc 3-4 minute.
Această variantă de mic dejun poate fi oferită inclusiv bebelușilor care au parcurs câteva săptămâni de diversificare.
Baton sănătos cu ovăz, fructe uscate și miere
Pune ovăzul la fiert cu lapte vegetal. După ce ai obținut consistența cremoasă, oprește focul și lasă budinca la răcit. După ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă peste aceasta un ou, o lingură de miere și fructele uscate preferate.
Pune compoziția într-o formă specială. Batonul sănătos se coace la temperatura 190 de grade.