ICIM Arad a cucerit Liga Europei Centrale la baschet

ICIM Arad a cucerit Liga Europei Centrale la baschet

BC ICIM Universitatea Arad a câştigat, ieri, Liga Europei Centrale la baschet feminin, după ce a învins în finală echipa slovacă Bemaco Presov din Slovacia cu scorul 62-50.

Antrenate de americanul Stacey Nolan, arădencele s-au impus după un meci foarte disputat, mai ales în primele două sferturi, după care, scorul era egal, 32-32. Cele mai bune jucătoare au Gabriela Larisa Toma (13 puncte, 16 recuperări) şi Monika Brosovszky (13 puncte). Larisa Toma a fost desemnată cea mai bună recuperatoare a turneului.

"Le-am spus fetelor că le iubesc, indiferent dacă vor câştiga sau vor pierde", a spus antrenorul american Stacey Nolan. Acesta a fost urmărit de mama sa, care a fost în Sala Sporturilor Victoria din Arad şi a cântat alături de cei 2.000 de  fani galben-albaştri. În semifinale, ICIM eliminase, sâmbătă, formaţia cehă Kara Trutnov, deţinătoarea trofeului, în timp ce adversara din finală, Bemaco Presov a trecut de Post Viena.

"Este o bornă importantă în istoria baschetului românesc, pentru că e primul trofeu, în 80 de ani de istorie. La anul, este posibil ca ICIM Arad să participe în Euroligă, să depăşim această performanţă", a declarat  Carmen Tocală, preşedintele FRB.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a participa în Euroligă, fiecare echipă trebuie sa garanteze un buget de 500.000 de euro. În prezent, autorităţile locale asigură clubului arădean doar jumătate din aceasta sumă.