Iată câteva sfaturi prin care poți scăpa de mahmureală

Iată câteva sfaturi prin care poți scăpa de mahmureală Sursa: Pixabay

Un expert în sănătate a dezvăluit șapte sfaturi pentru a scăpa de mahmureală. Simptomele tipice de mahmureală, cum ar fi oboseala, greața și durerile de cap, acționează ca un memento din partea organismului despre riscurile consumului excesiv de alcool. Unii oameni experimentează și o sensibilitate la lumină și sunet sau suferă de o senzație de amețeală.

Ameliorarea simptomelor de mahmureală

Alcoolul este metabolizat în acetaldehidă, o substanță care este toxică în cantități mari, potrivit Harvard Health, deși concentrațiile rareori ajung atât de mari. De asemenea, băutul interferează cu activitatea creierului în timpul somnului, așa că mahmureala ar putea fi o formă de privare de somn. Alcoolul amestecă hormonii responsabili cu reglarea ceasului biologic, permițând mahmurelii să imite senzația de pierdere a organismului.

Dr. Robert Swift, cercetător la Centrul Medical Providence Veterans Affairs din Rhode Island, a fost coautor al uneia dintre cele mai frecvent citate surse pe această temă în 1998 și a remarcat remediile pentru mahmureală. El a vorbit cu Harvard Health Publishing și a oferit o scurtă prezentare a remediilor pentru mahmureală.

Una dintre modalitățile sugerate pentru ameliorarea simptomelor mahmurelii este să consumați mai mult alcool. Ideea este că mahmureala este o formă de sevraj de alcool, așa că dacă bei puțin mai mult poate ușura senzația de rău. Dr Swift a spus că poate exista teoria, dar a sfătuit să nu fie folosit alcoolul ca remediu pentru mahmureală. „Nu vă permite să vă recuperați”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum poți scăpa de amețeală

Consumul de apă și alte lichide hidratante vă poate ajuta să vă recuperați, iar consumul anumitor alimente ar putea ajuta, de asemenea. Alcoolul poate scădea nivelul zahărului din sânge, astfel încât consumul de carbohidrați poate readuce corpul la normal și poate ameliora durerea de cap sau senzația de oboseală.

Când bei, evitarea băuturilor de culoare închisă poate face mahmureala de dimineața următoare un pic mai tolerabilă. Lichiorurile, cum ar fi vodca și ginul, sunt o opțiune mai bună, deoarece băuturile cu tonuri închise, precum whisky-ul și vinul roșu, au compuși înrudiți chimic, inclusiv metanolul, care sunt deosebit de toxici.

Calmantele pot ajuta la ameliorarea durerii, dar este important să evitați Tylenol, deoarece alcoolul rămas în organism poate accentua efectele toxice ale ingredientului activ Tylenol, acetaminofenul, asupra ficatului. Cofeina din ceai și cafea poate ajuta la amețeală, iar atât vitaminele B, cât și zincul pot ajuta la mahmureala mai puțin severă, potrivit The Sun.