Hopa Mitică: Dragomir, deputat PDL la sinistraţi

Hopa Mitică: Dragomir, deputat PDL la sinistraţi

Şeful LPF l-a părăsit pe C.V. Tudor şi va candida din partea PDL în zona localităţilor din Neamţ afectate de inundaţii.

De teamă că nu mai intră în parlament, Dumitru Dragomir a lăsat PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor şi a trecut la PDL, unde şi-a asigurat candidatura într-un colegiu din judeţul Neamţ, în zona afectată de inundaţii.   „Mitică de la Ligă“ a primit oferta de la un alt om de fotbal intrat în politică, Gheorghe Ştefan („Pinalti“), liderul filialei Neamţ, care i-a pus la dispoziţie un colegiu de deputat bătut recent la pas şi de preşedintele Traian Băsescu. Cu oferte concurente au venit însă şi filiala Olt, dar şi Bucureştiul.   Plecat din PRM fără resentimente („N-am ce să reproşez“), dar şi fără a-l anunţa pe C.V. Tudor, Dragomir e dispus să finanţeze campaniile mai multor colegi din noul partid, care nu i-a cerut să-l renege ca prieten pe sforarul PSD Viorel Hrebenciuc.   34% la linia de start „Mă duc la PDL şi sunt în faza de a alege. Am ofertă din Olt, am şi din Bucureşti, dar eu doresc în Moldova. Eu şi soţia mea vrem să ne stabilim într-o zonă din Moldova, unde ne place extraordinar. Pentru că bătrâneţea e ireversibilă“, şi-a explicat Dragomir mutarea de la PRM la PDL, partid care l-a curtat, prin Adriean Videanu, inclusiv pentru Primăria Sectorului 1, la momentul în care candidatura lui Răzvan Murgeanu era în cărţi pentru Primăria Generală a Capitalei.

Cum sondajele dau PRM tot mai puţine şanse să atingă pragul electoral de 5%, iar „Corleone“ nu doreşte să renunţe la scaunul de deputat ocupat din 2000, el se declară interesat să candideze „într-o zonă sinistrată pe-acolo“.

Dacă Dragomir e încă secretos, Gheorghe Ştefan admite că i-a oferit „un colegiu de deputat în zona Roman“. „Eu zic, în proporţie de 90%, că va candida aici. El mi-a spus că 100%. Dar îl mai vor şi pe la Bucureşti“, spune Ştefan, care a primit deja şi acceptul liderilor de la centru.   Dintre cele două colegii decupate în zonă, Mitică de la Ligă poate candida fie în colegiul 4, în oraşul Roman, unde are primar PDL, fie în colegiul 5, suprapus peste 17 comune între care şi Tămăşeni, distrusă la inundaţii. În ambele variante, PDL a obţinut în jur de 34%, colegiul 5 fiind însă dominat de PSD (45%). Averea lui „Corleone“, pe masa partidului

Cu o avere impresionantă, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal e dispus să-şi finanţeze singur campania şi chiar să-şi sponsorizeze şi colegii.   „De campania mea, bineînţeles că mă ocup personal. Mulţumesc lui Dumnezeu, am de unde. Pentru ceilalţi, e cum spune partidul, că aici nu sunt de capul meu“, se decrară el un soldat disciplinat. Mai ales că PDL, spune fostul PRM-ist, „e partid modern“ şi nu i-a pus condiţii în legătură cu declaraţiile obişnuite de admiraţie la adresa PSD-iştilor Adrian Năstase sau Viorel Hrebenciuc. „Nu poate nimeni să mă oprească, să-mi ceară să încetez prieteniile“, spune el.

Dragomir n-are complexe electorale nici în legătură cu dosarul pe numele său deschis de DNA. „Din contră, am mai multă notorietate. Dacă nu treci pe la DNA, nici nu poţi să fii un bun politician“, e de părere Dragomir, trimis în judecată de procurori pentru luare de mită şi abuz în serviciu într-un schimb suspect de terenuri cu Gino Iorgulescu.

Mulţumit de mandatul din ultimii patru ani („Nu sunt orişicine. Am trecut o lege prin parlament, n-am trecut aşa, ca raţa prin baltă“), Oracolul din Bălceşti vrea acum să facă, sub steagul PDL, o lege a ordinii publice, „ultramodernă, în spirit european, aşa“. (A contribuit Andi Manciu) CV Milionar în euro cu „pete“ în trecut Deputat PRM în două legislaturi, Dumitru Dragomir a fost pus în 2004 de Coaliţia pentru un Parlament Curat pe lista neagră a candidaţilor. Criticile se referă la două condamnări ale sale înainte de 1989: în 1976, a primit trei luni de închisoare contravenţională pentru practicarea jocurilor de noroc, iar în 1990 a fost condamnat la 7 luni închisoare, împreună cu Marin Bărbulescu, cumnatul lui Nicolae Ceauşescu, în dosarul „Victoria“, pentru abuz în serviciu. Un alt scandal s-a iscat în jurul lacurilor din Bucureşti pentru care a primit dreptul de folosire pe 20 de ani, pe sume modice. Potrivit declaraţiei de avere din iunie, Dragomir are un cartier de 16 vile în Pipera, un teren de 5.000 de metri pătraţi lângă Bucureşti, o casă în Capitală şi două apartamente de 700 de metri pătraţi şi 300 de metri pătraţi, trei vapoare pe Herăstrău, economii de 2.800.000 de euro, bijuterii, ceasuri şi tablouri de 3.500.000 de euro. Anul trecut, a cumpărat clădirea Ambasadei Spaniei, a rămas cu 4 milioane de euro din vânzări de case şi scoate 60.000 de euro anual din chirii.

„CORLEONE“ - „PINALTI“ Blaturi şi ameninţări cu moartea Relaţia dintre Dumitru Dragomir „Corleone“, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, şi Gheorghe Ştefan „Pinalti“ , primar în Piatra-Neamţ şi preşedinte de onoare la echipa Ceahlăul, este foarte sinuoasă. Într-o primă fază, cei doi au fost colegi de Cooperativă, în perioada de apogeu a blaturilor (anii ’90). În 2001, „Corleone“ s-a disociat brusc de „Pinalti“. Şeful Ligii l-a acuzat pe Ştefan că a aranjat meciul Ceahlăul - Dinamo. Supărat că i-a trădat prietenia (Dragomir aflase că se pune la cale blatul chiar de la Ştefan, într-un concediu petrecut împreună de cei doi), moldoveanul a schimbat foaia şi a trecut la ameninţări cu moartea. Între timp, cei doi s-au împăcat şi „sapă“ acum împreună pentru a schimba conducerea FRF (Dragomir e împotriva cuplului Lupescu-Prunea, iar Ştefan îi cere demisia lui Mircea Sandu). (Daniel Conţescu)

Ne puteți urmări și pe Google News